Înghețata din lapte de scroafă: ce gust are și cine o produce

18 Mai 2024, 12:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 12:40 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Erik Stegink, un fermier inovator din satul Bathmen, regiunea Overijssel, a creat prima înghețată din lapte de porc, o delicatesă care a devenit rapid populară printre vizitatorii fermei sale, Piggy’s Palace. Potrivit The Times, această nouă înghețată a captat atenția localnicilor și turiștilor, care vin nu doar pentru a degusta produsul inedit, dar și pentru a vedea porcii jucându-se pe tobogane și a participa la „pig-nicuri”.

Stegink a început producția de înghețată din lapte de porc în urmă cu două săptămâni și a declarat pentru postul local de televiziune Oost că cererea a fost atât de mare încât aproape au epuizat primul lot. „Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a spus el. Înghețata este descrisă ca fiind „un pic grasă, plăcută și cremoasă”, iar vizitatorii o consideră delicioasă.

Laptele de porc, cu un conținut de aproximativ 8,5% grăsime, este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, având o aromă mai puternică, descrisă adesea ca „de vânat”. Acest lucru îl face un ingredient interesant pentru înghețată, iar fermierii locali sunt curioși de succesul acestui produs neobișnuit.

În 2015, Stegink a fost pionierul producției comerciale de brânză din lapte de porc, un proces dificil și costisitor. Acum, înghețata din lapte de porc reprezintă o nouă provocare, dar una care necesită mai puțin lapte decât brânza. „Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a explicat el.

Ferma lui Stegink este casa a 250 de scroafe, care trebuie mulse manual, deoarece nu există utilaje specializate pentru mulsul porcilor. „O scroafă dă lapte de aproximativ 12-14 ori pe zi. Purceii sunt chiar acolo, dar și fermierul se află ‘între’”, a detaliat el. „Noi ‘dezbrăcăm’ tetina cu mâna. Colectăm laptele într-un recipient mic. Purcelușii beau și de la diverse alte scroafe de aici, așa că nu duc niciodată lipsă de nimic.”

Pe lângă activitatea sa agricolă, Erik Stegink este președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, Mișcarea Fermierilor-Cetățeni (BoerBurgerBeweging, BBB), care face parte din noua coaliție de dreapta din Olanda.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău