Inteligența artificială este evaluată la 80 de miliarde de dolari într-un acord de finanțare

18 Feb. 2024, 09:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Feb. 2024, 09:12 // Actual //  bani.md

OpenAI, startupul susţinut de Microsoft, a încheiat un acord pentru vânzarea unor acţiuni existente care evaluează compania de inteligenţă artificială la cel puţin 80 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de New York Times.

Compania ar urma să vândă acțiunile existente în cadrul unei așa-numite oferte publice de cumpărare conduse de firma de risc Thrive Capital, se arată în raport, conform Reuters..

În cadrul tranzacției, angajații vor putea să își încaseze acțiunile companiei, mai degrabă decât o rundă de finanțare tradițională care ar strânge bani pentru afacere, a adăugat raportul.

OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.
Aceasta a acceptat un acord similar la începutul anului trecut. Firmele cu capital de risc Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz și K2 Global au fost de acord să cumpere acțiunile OpenAI în cadrul unei oferte publice de cumpărare, evaluând compania la aproximativ 29 de miliarde de dolari, se arată în raport.

Lansarea ChatGPT de la OpenAI la sfârșitul anului 2022 a declanșat rumoarea în jurul inteligenței artificiale, determinând companiile să exploreze modalități de valorificare a puterii tehnologiei.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, se pare că se află, de asemenea, în discuții pentru a strânge fonduri pentru o companie de cipuri, în încercarea de a stimula capacitatea de construcție de cipuri la nivel mondial pentru a dezvolta noi instrumente legate de inteligența artificială.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală