Învață să dezvolți planuri de comunicare și advocacy pentru promovarea antreprenoriatului social. Se vor da și granturi

17 Feb. 2023, 12:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
17 Feb. 2023, 12:33 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Antreprenoriatul social are un aport deosebit la dezvoltarea economiei unei țări. O afacere socială rezolvă o problemă a societății și crește gradul de ocupare a persoanelor din grupurile defavorizate. În Republica Moldova, antreprenoriatul social se dezvoltă tot mai mult datorită suportului oferit de Uniunea Europeană. Unul dintre proiectele care contribuie la crearea unui ecosistem favorabil dezvoltării antreprenoriatului social este „Valorificarea potențialului organizațiilor societății civile de a promova și dezvolta antreprenoriatul social în Moldova”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Suedia, în parteneriat cu Fundația Est-Europeană, Centrul Contact și Keystone Moldova.

Una dintre activitățile proiectului prevede consolidarea capacităților organizațiilor societății civile (OSC-urilor) locale interesate în dezvoltarea planurilor de comunicare și advocacy la nivel regional pentru promovarea anterprenoriatului social. În acest context, Keystone Moldova anunță despre organizarea a două ateliere de instruire, de câte două zile fiecare, în regiunile: Centru, Nord, Sud, UTAG și regiunea Transnistreană.

Scopul atelierelor de instruire este de a capacita reprezentanții OSC-urilor locale să dezvolte planuri de comunicare și advocacy la nivel regional.

La ateliere de instruire în dezvoltarea planurilor de comunicare și advocacy pentru promovarea antreprenoriatului social la nivel local sunt invitați să participe membrii și angajații organizațiilor societății civile, a organizațiilor neguvernamentale – persoane juridice stabilite și înregistrate în Republica Moldova. De asemenea, sunt așteptate și organizațiile nonprofit care activează la nivel local (asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale). La programul de instruire pot participa câte 2 membri din fiecare OSC.

În cadrul atelierelor de instruire participanții vor fi familiarizați cu necesitățile proiectului, cu atitudinile, comportamentele și cunoștințele publicului larg în domeniul antreprenoriatului social și altor grupuri țintă și cu Strategia de comunicare pentru schimbarea comportamentelor, atitudinilor și cunoștințelor în domeniul antreprenoriatului social, în baza căreia vor fi realizate campanii regionale de comunicare (de către OSC-urile selectate ulterior). De asemenea, vor fi instruiți în domeniul elaborării și implementării campaniilor și planurilor de comunicare și advocacy.

După desfășurarea atelierelor va fi lansat un concurs de granturi de către Fundația Est-Europeană din sursele Uniunii Europene la care vor putea participa doar OSC-urile instruite. Ulterior, cinci propuneri de proiect vor fi sub-grantate, câte una în fiecare regiune.  Granturile vor fi oferite pentru proiecte de comunicare/media, care vor avea ca scop implementarea campaniilor de advocacy și comunicare pentru schimbarea atitudinilor, comportamentelor și cunoștințelor oamenilor din regiune față de antreprenoriatul social.

Dacă sunteți interesați de atelierele de instruire în dezvoltarea planurilor de comunicare și advocacy pentru promovarea antreprenoriatului social la nivel local completează FORMULARUL DE APLICARE la concurs și expediați-l la adresa de email: limalcoci@khs.org, până pe data de 28 februarie 2023.

Atelierele de instruire sunt organizate în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatul social în Republica Moldova”, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Contact și Keystone Moldova. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia. Proiectul contribuie la crearea unui ecosistem favorabil dezvoltării antreprenoriatului social în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău