iPhone 13 ar putea beneficia de încărcare wireless mai rapidă, eventual, și suport reverse charging

07 Iul. 2021, 15:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 15:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Se pare că iPhone 13 va primi o funcție demult apărută la telefoanele cu Android, suportul reverse charging venind la pachet și cu avantajul unei încărcări mai rapide în modul wireless.

Potrivit surselor, lista de componente selectată de Apple pentru seria de telefoane iPhone 13 include și un modul pentru funcția de încărcare wireless mult mai mare decât cel întâlnit la seria iPhone 12. Prin aceste schimbări, Apple fie țintește să îmbunătățească eficiența transferului de energie, cu scopul diminuării căldurii degajate în timpul procesului de încărcare, sau intenționează să crească pur și simplu puterea de încărcare la un nivel mai apropiat competiției. Cert este că bobina de inducție supradimensionată mărește atât costul de fabricație, cât și amprenta de spațiu ocupată în carcasa telefonului.

Pe lângă eficiență sporită, un alt beneficiu aproape garantat este suportul reverse charging, de folosit pentru încărcarea altor gadgeturi Apple compatibile. Potrivit documentației trimisă autorității americane FCC, puterea  de încărcare va fi limitată la doar 5W, suficient pentru accesorii cum ar fi căștile AirPods.

În forma actuală, suportul pentru încărcare wireless disponibil cu seria iPhone 12 permite alimentarea bateriei în limita unei puteri de 15W, rezultând un timp de așteptare de aproape trei ore pentru încărcare completă.

Noua gamă iPhone 13 urmează să apară în septembrie, iar peste câteva săptămâni după lansare va apărea și pe rafturile magazinelor.

Sursa: go4it.ro

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală