Istoria unei imperiu creat dintr-o afacere începută în curtea părinţilor şi dezvoltată până la 8 miliarde de dolari

22 Oct. 2023, 11:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Lupu Eduard
22 Oct. 2023, 11:32 // Au Bani //  Lupu Eduard

Cu începuturi modeste, de la un mic business pornit în curtea unui pub irlandez al părinţilor săi, Eugene Murtagh a dezvoltat un adevărat imperiu cu venituri anuale de peste 8 miliarde de dolari: Kingscourt. Care e povestea sa?

Egene Murtagh s-a născut în vara anului 1942 în Kingscourt, Irlanda, şi a crescut pe aceeaşi stradă cu viitoarea sa parteneră de viaţă şi de business, Andrea Carolan. La începutul anilor ’60, în timp ce el lucra ca instalator, iar ea era coafeză, s-au hotărât să îşi folosească economiile pentru a pune baza unei mici afaceri – un producător de remorci.

Neavând o fabrică proprie, iniţial şi-au desfăşurat activitatea în curtea pubului părinţilor lui Eugene, în oraşul natal. Pe fundaţia acestui prim business a luat naştere, în 1971, compania de materiale de construcţii Kingspan. La patru ani distanţă, în urma unei evoluţii surprinzătoare, producătorul şi-a mutat cartierul general, listându-se totodată la bursa de la Londra.

De-a lungul anilor, Kingspan şi-a extins portofoliul de produse şi şi-a diversificat operaţiunile. Astăzi, activează în peste 70 de ţări, având un număr de peste 22.000 de angajaţi. Compania oferă o gamă largă de produse pentru industria construcţiilor, fiind utilizate în proiecte precum clădiri industriale, birouri, şcoli, spitale şi dezvoltări rezidenţiale. În 2019 compania a deschis un centru de inovaţie, IKON, în Kingscourt. Businessul a avut constant performanţe financiare solide şi a înregistrat o creştere constantă a veniturilor. În cel mai recent raport financiar, Kingspan a anunţat venituri de 8,34 miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău