iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar

05 Iun. 2024, 10:18
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
05 Iun. 2024, 10:18 // Slider //  bani.md

Compania iute Moldova împlinește 16 ani de activitate, perioadă în care a evoluat remarcabil de la un furnizor de credite de consum la un participant important în sectorul financiar al Republicii Moldova. Fondată în 2008, iute Moldova a avansat continuu, iar recent și-a extins aria de servicii printr-un rebranding calitativ pentru a le oferi clienților săi o experiență financiară mai completă, inclusiv prin facilitarea protecției lor financiare în caz de accidente. Astfel, iute Moldova a evoluat într-o companie fintech specializată nu doar în oferirea rapidă de credite, ci și în finanțarea consumatorilor prin diverse servicii de plată și produse de asigurare.

Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova, subliniază că aniversarea de 16 ani a companiei pe care o conduce reprezintă mult mai mult decât o simplă celebrare a succesului.

„Aniversarea iute Moldova este o reafirmare a angajamentului nostru de a sprijini comunitatea. Pe măsură ce compania continuă să crească și să se dezvolte, noi rămânem fideli misiunii de a oferi soluții financiare accesibile și de a contribui pozitiv la îmbunătățirea calității vieții clienților noștri. Vom continua să investim în digitalizare și în sisteme de management al riscurilor, astfel încât să fim și mai eficienți, și mai rapizi pentru a satisface pe deplin solicitările clienților noștri, cărora le mulțumim pentru încredere și loialitate. Suntem aici pentru a-i sprijini și a construi împreună un viitor financiar mai sigur și mai prosper” – spune Sergiu Sobuleac.

Pe lângă dezvoltarea continuă a serviciilor financiare, iute Moldova este foarte implicată și în comunitate, susținând diverse inițiative și proiecte sociale. Compania a investit mult în educația financiară, ajutând tinerii să înțeleagă mai bine cum să-și gestioneze banii. „Generația Inteligenței Financiare” a devenit un brand cunoscut pe rețelele sociale, iar filmulețele video digitalizate și traduse în limbajul mimico-gestual cu sprijinul financiar al iute Moldova au avut și continuă să aibă impact puternic asupra accesului facil la noțiuni financiare elementare. De asemenea, iute Moldova sprijină activitățile sportive, promovând un stil de viață sănătos, prietenos cu mediul și activ în rândul tinerilor. Chiar în timpul estival apropiat, compania va fi partener general al organizatorilor câtorva maratoane naționale care se vor desfășura în zone pitorești din Republica Moldova. 

Cu prilejul aniversării, cei doi fondatori ai iute Group Tarmo Sild și Allar Niinepuu, transmit în mesajul lor că le doresc tuturor celor din echipa iute Moldova entuziasm continuu și impuls spre creștere.

„Suntem mândri că iute a început în Moldova și da, este posibil să creezi „de la zero” în Moldova! Dacă au și fost câteva eșecuri atunci acestea ne-au învățat câte ceva și datorită lor am progresat. Întotdeauna există o oportunitate care este prezentă acum și aici!”

Cofondatorii le mulțumesc tuturor celor din Moldova care au participat la construirea iute din 2008, contribuind la creșterea durabilă a companiei și le doresc mult elan și dezvoltare continuă. 

De asemenea, aniversarea a 16-a este o oportunitate de a reflecta asupra impactului pe care iute Moldova l-a avut asupra proceselor financiare și a comunității în general, precum și de a elabora o viziune amplă asupra activității ulterioare. Tarmo Sild, CEO iute Group, menționează că în toți acești ani activitatea companiei în Moldova a fost extrem de creativă și își amintește cum în 2008 „anume dicționarul din Moldova a oferit un nume de brand potrivit, care s-a remarcat și a exprimat ceea ce doream să fim”.

„Primele trei membre ale echipei din Moldova – Irina, Ludmila și Victoria – au călătorit la Tallinn și apoi la Helsinki pentru a obține calificare în domeniul împrumuturilor digitale într-o companie finlandeză. Am găsit un sediu pe strada Ismail care a activat în permanentă conexiune cu echipa din Tallin. Compania iute a devenit internațională și dinamică încă din prima zi. De atunci am păstrat numele și conceptul de credit digital. De asemenea, am păstrat entuziasmul și dorința de a fi cei mai buni. Restul s-a schimbat: parțial ca rezultat al inovației echipei noastre mereu câștigătoare, parțial ca rezultat al adaptării la circumstanțele în continuă transformare și parțial ca urmare a unor greșeli. Uneori am căzut, dar ne-am ridicat întotdeauna. Creșterea noastră a fost impulsionată de mult entuziasm, dar și dificultăți – ambele motoare puternice”, spune Tarmo Sild.

Despre iute Moldova: Compania iute Moldova este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic. 

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală