Joburi de viitor: (58) Automated Transit System Troubleshooter

28 Feb. 2021, 15:23
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
28 Feb. 2021, 15:23 // Carieră //  Realitatea.md

În continuare vor urma o serie de joburi de viitor urbane. În viitor, majoritatea vehiculelor de pe drum vor fi autonome, adică se vor conduce singure, fără șofer. Pasagerii din aceste mașini continuă munca, activitățile de agrement sau chiar dorm în timp ce mașina îi duce acolo unde trebuie să meargă.

Automated Transit System Troubleshooter: Responsabilități/Atribuții

Aceste mașini autonome au mulți senzori și sunt conectate în rețea. Ei comunică între ei despre poziția lor, viteza, condițiile de trafic, pericolele și alte condiții de mediu. Semaforele nu mai există, deoarece un sistem automat de gestionare a tranzitului asigură că totul funcționează fără probleme și eficient. Depanatorul sistemelor de tranzit automatizat se asigură, de asemenea, că accidentele nu se întâmplă și că toată lumea rămâne în siguranță.
Cu toate acestea, ocazional, lucrurile merg prost pe care sistemele automatizate nu le pot corecta. Roboții se pot descurca cu ușurință cu o singură defecțiune autonomă a mașinii – în două minute elimină mașina de pe drum și aduc un vehicul de schimb pentru pasageri. Dar au mai multe probleme în a face față ocazionalului vehicul vechi condus de oameni, care ar putea să încalce regulile rutiere și să se comporte neregulat. Uneori hackerii vor intra într-un sistem de gestionare a traficului și vor provoca haos. Foarte ocazional, un eveniment meteorologic extrem, care nu a fost anticipat de modificatorii climatici, poate pune totul în pericol.
Când lucrurile merg prost cu sistemul de gestionare a tranzitului atunci îți va face apariția depanatorul sistemelor de tranzit automatizat.
El va folosi sisteme de monitorizare și senzori pentru a le spune ce nu a funcționat corect și iau decizii rapide cu privire la cel mai bun mod de a rezolva problema. De asemenea, poate folosi algoritmi digitali pentru a-i ajuta să prezică consecințele diferitelor cursuri de acțiune  pentru a elimina obstacolele în calea traficului și a pune mașinile în mișcare din nou.

De asemenea, aceștia se pot baza pe expertiza unui hacker etic sau a unui personal de securitate cibernetică pentru a repara daunele din sistem cauzate de atacuri.

Automated Transit System Troubleshooter: Abilități

Depanatorii sistemelor de tranzit automate vor fi decisivi și rapizi. Aceștia vor putea să înțeleagă mai multe surse de date pentru a informa deciziile. Vor fi manageri de risc eficienți și competenți în utilizarea tehnologiilor digitale. Vor fi comunicatori clari. Ei au cunoștințe disciplinare puternice despre ingineria traficului și sistemele de transport.

 

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO