Joburi de viitor: (58) Automated Transit System Troubleshooter

28 Feb. 2021, 15:23
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
28 Feb. 2021, 15:23 // Carieră //  Realitatea.md

În continuare vor urma o serie de joburi de viitor urbane. În viitor, majoritatea vehiculelor de pe drum vor fi autonome, adică se vor conduce singure, fără șofer. Pasagerii din aceste mașini continuă munca, activitățile de agrement sau chiar dorm în timp ce mașina îi duce acolo unde trebuie să meargă.

Automated Transit System Troubleshooter: Responsabilități/Atribuții

Aceste mașini autonome au mulți senzori și sunt conectate în rețea. Ei comunică între ei despre poziția lor, viteza, condițiile de trafic, pericolele și alte condiții de mediu. Semaforele nu mai există, deoarece un sistem automat de gestionare a tranzitului asigură că totul funcționează fără probleme și eficient. Depanatorul sistemelor de tranzit automatizat se asigură, de asemenea, că accidentele nu se întâmplă și că toată lumea rămâne în siguranță.
Cu toate acestea, ocazional, lucrurile merg prost pe care sistemele automatizate nu le pot corecta. Roboții se pot descurca cu ușurință cu o singură defecțiune autonomă a mașinii – în două minute elimină mașina de pe drum și aduc un vehicul de schimb pentru pasageri. Dar au mai multe probleme în a face față ocazionalului vehicul vechi condus de oameni, care ar putea să încalce regulile rutiere și să se comporte neregulat. Uneori hackerii vor intra într-un sistem de gestionare a traficului și vor provoca haos. Foarte ocazional, un eveniment meteorologic extrem, care nu a fost anticipat de modificatorii climatici, poate pune totul în pericol.
Când lucrurile merg prost cu sistemul de gestionare a tranzitului atunci îți va face apariția depanatorul sistemelor de tranzit automatizat.
El va folosi sisteme de monitorizare și senzori pentru a le spune ce nu a funcționat corect și iau decizii rapide cu privire la cel mai bun mod de a rezolva problema. De asemenea, poate folosi algoritmi digitali pentru a-i ajuta să prezică consecințele diferitelor cursuri de acțiune  pentru a elimina obstacolele în calea traficului și a pune mașinile în mișcare din nou.

De asemenea, aceștia se pot baza pe expertiza unui hacker etic sau a unui personal de securitate cibernetică pentru a repara daunele din sistem cauzate de atacuri.

Automated Transit System Troubleshooter: Abilități

Depanatorii sistemelor de tranzit automate vor fi decisivi și rapizi. Aceștia vor putea să înțeleagă mai multe surse de date pentru a informa deciziile. Vor fi manageri de risc eficienți și competenți în utilizarea tehnologiilor digitale. Vor fi comunicatori clari. Ei au cunoștințe disciplinare puternice despre ingineria traficului și sistemele de transport.

 

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală