Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0.5576%
 • USD
  17.8399
  0.3503%
 • RUB
  0.2391
  0.5019%
 • RON
  4.3609
  0.5572%
 • UAH
  0.6431
  0.2799%

Joburi de viitor: (58) Automated Transit System Troubleshooter

28 Feb. 2021, 15:23
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
28 Feb. 2021, 15:23 // Carieră //  Realitatea.md

În continuare vor urma o serie de joburi de viitor urbane. În viitor, majoritatea vehiculelor de pe drum vor fi autonome, adică se vor conduce singure, fără șofer. Pasagerii din aceste mașini continuă munca, activitățile de agrement sau chiar dorm în timp ce mașina îi duce acolo unde trebuie să meargă.

Automated Transit System Troubleshooter: Responsabilități/Atribuții

Aceste mașini autonome au mulți senzori și sunt conectate în rețea. Ei comunică între ei despre poziția lor, viteza, condițiile de trafic, pericolele și alte condiții de mediu. Semaforele nu mai există, deoarece un sistem automat de gestionare a tranzitului asigură că totul funcționează fără probleme și eficient. Depanatorul sistemelor de tranzit automatizat se asigură, de asemenea, că accidentele nu se întâmplă și că toată lumea rămâne în siguranță.
Cu toate acestea, ocazional, lucrurile merg prost pe care sistemele automatizate nu le pot corecta. Roboții se pot descurca cu ușurință cu o singură defecțiune autonomă a mașinii – în două minute elimină mașina de pe drum și aduc un vehicul de schimb pentru pasageri. Dar au mai multe probleme în a face față ocazionalului vehicul vechi condus de oameni, care ar putea să încalce regulile rutiere și să se comporte neregulat. Uneori hackerii vor intra într-un sistem de gestionare a traficului și vor provoca haos. Foarte ocazional, un eveniment meteorologic extrem, care nu a fost anticipat de modificatorii climatici, poate pune totul în pericol.
Când lucrurile merg prost cu sistemul de gestionare a tranzitului atunci îți va face apariția depanatorul sistemelor de tranzit automatizat.
El va folosi sisteme de monitorizare și senzori pentru a le spune ce nu a funcționat corect și iau decizii rapide cu privire la cel mai bun mod de a rezolva problema. De asemenea, poate folosi algoritmi digitali pentru a-i ajuta să prezică consecințele diferitelor cursuri de acțiune  pentru a elimina obstacolele în calea traficului și a pune mașinile în mișcare din nou.

De asemenea, aceștia se pot baza pe expertiza unui hacker etic sau a unui personal de securitate cibernetică pentru a repara daunele din sistem cauzate de atacuri.

Automated Transit System Troubleshooter: Abilități

Depanatorii sistemelor de tranzit automate vor fi decisivi și rapizi. Aceștia vor putea să înțeleagă mai multe surse de date pentru a informa deciziile. Vor fi manageri de risc eficienți și competenți în utilizarea tehnologiilor digitale. Vor fi comunicatori clari. Ei au cunoștințe disciplinare puternice despre ingineria traficului și sistemele de transport.

 

Realitatea Live„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
07 Mai 2021, 06:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
07 Mai 2021, 06:44 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Bill și Melinda Gates și-au anunțat oficial divorțul printr-un mesaj publicat în același timp pe conturile amândurora de pe social media.

Confom presei americane, printre alte motive de cuplu, este legătură bizară dintre Gates și fosta să iubita, Ann Winblad. Anume aceasta este cauza care a pus capăt căsătoriei cu Melinda.

În fiecare an, Bill Gates își petrecea o vacanță de câteva zile doar cu Ann Winblad. La rândul sau căsătorită, Ann a acceptat relația stranie de prietenie cu Gates.

Într-un dialog pe care l-a avut cu revista Time în 1997, creatorul Microsoft a mărturisit că pasiunea pentru biotehnologie l-a apropiat de Winblad. Înainte să se însoare cu Melinda, Gates chiar i-a cerut acordul fostei iubite pentru a face marele pas.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă