Joburi de viitor: (81) Algoritm Interpret

25 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
25 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Baza analizei datelor și a luării deciziilor este algoritmul care împarte datele în tipare, care sunt apoi utilizate pentru intervenții predictive, cum ar fi prezicerea preferințele indivizilor și a ceea ce sunt gata să cumpere.

Algoritm Interpret: Responsabilități

Cu toate acestea, mulți oameni sau companii care lucrează cu luarea deciziilor bazate pe algoritmi bazați pe software-ul sau mașini vor avea o înțelegere limitată asupra destinației din care provin aceste interpretări sau în baza la ce au fost luate anumite decizii.
Un interpret de algoritm îi va ajuta pe oameni să înțeleagă cum funcționează algoritmii și de ce inteligența artificială a venit cu deciziile pe care le are. Subiectele de interpretare ar putea include algoritmi pentru evaluări, asigurări, împrumut cereri, decizii de angajare, instanță de judecată și respingeri ale aplicațiilor de întâlnire. Ei
vor traduce rezultatele deciziei pentru oamenii de toate vârstele și din orice domeniu și cu diversă experiență. De asemenea, ei pot interpreta și raporta necesitățile individuale sau ale companiei de software proiectanților pentru a maximiza eficacitatea produsului AI.

Algoritm Interpret: Abilități

Algoritmul Interpret va avea nevoie să cunoască la perfecție procesele de codificare și de analiză statistică. De asemenea, vor avea nevoie de o perspectivă în nevoile umane și abilități de comunicare necesare pentru despachetarea perspectivelor clienților, pentru a-i ajuta cu decizii  bazate pe algoritmi.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 10:49 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Tehnologiile de ultimă generație ne permit astăzi să reciclăm și reutilizăm o bună parte a resturilor și deșeurilor generate de oameni. Cu toate că penele sunt percepute ca deșeuri, în multe țări este o resură valorificată întrucât există o tehnologie ce permite prelucrarea penei de pasăre. De ceva timp această tehnologie a fost implementată cu succes și în Republica Moldova.

Este vorba de un proces inovațional care folosește biotehnologiile si metode specifice de uscare si mărunțire prin activarea moleculelor. Tehnologia asigură o eficienţă maximă de prelucrare a penelor într-un produs uşor asimilabil, folosind doar energie electrică fără emisii poluante și fără a folosi apă în procesul de producţie. Metoda biotehnologică din reactor și cea mecano-fizică din concasor, cu influenţă directă doar asupra produsului prelucrat, exclude poluarea mediului și asigură obţinerea de noi produse proteice şi concentrate de aminoacizi, scrie Cotidianul.

Astfel tehnologia de prelucrare cuprinde două etape:

Prima e legată de biotehnologii, anume aici având loc fermentarea penelor pe parcursul a câteva ore în condiții speciale de temperatură, umiditate și amestecare continuă. La a doua etapă, produsul intermediar fermentat este supus unor condiții de turbulență extremă, aici având loc mărunțirea și uscarea simultană a produsului finit la temperaturi joase.

În urma prelucrării penelor se obține  un concentrat proteic din pană de pasăre, folosit la hrănirea animalelor de fermă, păsări, pești, animale de blană și animale de companie.