Ce propune Netflix pentru 2021? Vor fi lansate sau produse aproape 30 de producții franțuzești

01 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
01 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Netflix, gigantul american din industria de streaming video pe bază de abonament, a decis să își consolideze divizia de creație de la Paris și să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franțuzești, printre care un documentar despre cântărețul Johnny Hallyday și o producție de ficțiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.

Reprezentanții platforme Netflix au precizat că pe parcursul anului 2021, vor fi produse sau lansate 27 de filme, seriale și documentare franțuzești.

“Abonații noștri vor să vadă, înainte de orice, povești în care ei pot să se recunoască”, a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franța, într-o conferință de presă.

În privința serialelor TV, platforma Netflix dorește să se concentreze în anul 2021 “pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg”.

În program se află deja trei producții importante: “Disparu a jamais”, o adaptare în franceză a unui roman polițist scris de Harlan Coben și realizată de David Elkaim și Vincent Poymiro, scenariștii serialului “En Therapie”, în care rolurile principale vor fi jucate de Finnegan Oldfield și Nicolas Duvauchelle; “La part du feu”, care va rescrie noaptea incendiului ce a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris; și “Johnny by Johnny”, un serial documentar care va prezenta viața și cariera cântărețului Johnny Hallyday, scrie AGERPRES.

În ceea ce privește producțiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acțiune și comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Două dintre ele sunt continuări ale unor pelicule cu mare succes la public, care vor aduce profituri platformei americane: a doua parte dintr-o franciză proprie, “Balle perdue”, de Guillaume Pierret, un fel de “Fast and Furious” a la francaise, care a totalizat peste 37 de milioane de vizionări pe platforma Netflix în prima lună după lansarea sa de anul trecut, precum și o continuare a filmului “De l’autre cote du periph” (2012), în care Laurent Laffite și Omar Sy își vor relua rolurile interpretate în pelicula inițială.

Netflix va propune, de asemenea, “A tombeau ouvert”, un remake al unui thriller coreean din 2014, “A Hard Day”, avându-i în distribuție pe Franck Gastambide (cunoscut din producții precum “Taxi 5”, “Les Kaira”, serialul “Valide”) și Simon Abkarian.

Acestor filme li se adaugă proiecte care au fost deja anunțate: o comedie de Danny Boon despre lockdown (“8, Rue de l’Humanite”) și un film de acțiune cu Jean-Claude Van Damme, “Le dernier mercenaire”.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală