Ce propune Netflix pentru 2021? Vor fi lansate sau produse aproape 30 de producții franțuzești

01 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Netflix, gigantul american din industria de streaming video pe bază de abonament, a decis să își consolideze divizia de creație de la Paris și să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franțuzești, printre care un documentar despre cântărețul Johnny Hallyday și o producție de ficțiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.

Reprezentanții platforme Netflix au precizat că pe parcursul anului 2021, vor fi produse sau lansate 27 de filme, seriale și documentare franțuzești.

„Abonații noștri vor să vadă, înainte de orice, povești în care ei pot să se recunoască”, a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franța, într-o conferință de presă.

În privința serialelor TV, platforma Netflix dorește să se concentreze în anul 2021 „pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg”.

În program se află deja trei producții importante: „Disparu a jamais”, o adaptare în franceză a unui roman polițist scris de Harlan Coben și realizată de David Elkaim și Vincent Poymiro, scenariștii serialului „En Therapie”, în care rolurile principale vor fi jucate de Finnegan Oldfield și Nicolas Duvauchelle; „La part du feu”, care va rescrie noaptea incendiului ce a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris; și „Johnny by Johnny”, un serial documentar care va prezenta viața și cariera cântărețului Johnny Hallyday, scrie AGERPRES.

În ceea ce privește producțiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acțiune și comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Două dintre ele sunt continuări ale unor pelicule cu mare succes la public, care vor aduce profituri platformei americane: a doua parte dintr-o franciză proprie, „Balle perdue”, de Guillaume Pierret, un fel de „Fast and Furious” a la francaise, care a totalizat peste 37 de milioane de vizionări pe platforma Netflix în prima lună după lansarea sa de anul trecut, precum și o continuare a filmului „De l’autre cote du periph” (2012), în care Laurent Laffite și Omar Sy își vor relua rolurile interpretate în pelicula inițială.

Netflix va propune, de asemenea, „A tombeau ouvert”, un remake al unui thriller coreean din 2014, „A Hard Day”, avându-i în distribuție pe Franck Gastambide (cunoscut din producții precum „Taxi 5”, „Les Kaira”, serialul „Valide”) și Simon Abkarian.

Acestor filme li se adaugă proiecte care au fost deja anunțate: o comedie de Danny Boon despre lockdown („8, Rue de l’Humanite”) și un film de acțiune cu Jean-Claude Van Damme, „Le dernier mercenaire”.

Realitatea Live

18 Sept. 2024, 15:07
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Sept. 2024, 15:07 // Actual //  bani.md

La Chișinău are loc, în perioada 18-19 septembrie, ce-a de-a unsprezecea reuniune a HUB-ului de Securitate al UE, dedicată combaterii manipulării și ingerinței informaționale străine. Și de această dată, la eveniment, oficiali și experți din Uniunea Europeană și Republica Moldova, inclusiv reprezentanți ai societății civile și jurnaliști de investigație, care activează în domeniul FIMI.

În cadrul reuniunii, experții vor discuta strategiile de combatere a FIMI dintr-o perspectivă holistică, vor face schimb de experiență, vor analiza cele mai bune practici în domeniu, dar și provocările cu care se confruntă statele membre ale UE și Republica Moldova în abordarea integrată a FIMI.

„Una dintre cele mai serioase amenințări care planează astăzi asupra Republicii Moldova este generată de acțiunile străine de manipulare informațională și ingerință. Acestea sunt un pericol real nu doar pentru integritatea și suveranitatea statului nostru, dar și pentru securitatea întregii regiuni, iar răspunsul nostru trebuie să fie pe măsură: rapid, eficient și coordonat”, a declarat Adrian Efros, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) menționează, într-un comunicat de presă, că Uniunea Europeană și-a asumat un rol principal în abordarea combaterii FIMI, un fenomen care afectează valorile și procesele democratice în statele europene, și nu numai.

FIMI poate contribui, astfel, și la creșterea polarizării și divizării în cadrul UE și poate prezenta un risc pentru securitate. O cooperare eficientă și puternică în contracararea FIMI cu partenerii externi este esențială pentru UE, statele UE și statele partenere și candidate, precum Republica Moldova.

„Acțiunile străine de manipulare a informațiilor și interferență au scopul de a submina încrederea publică în legitimitatea și eficacitatea instituțiilor democratice. De asemenea, acestea pot escalada violența politică în regiuni predispuse la conflicte, subminând astfel eforturile UE și cele internaționale de menținere a păcii în întreaga lume. Cu acest prilej, îndemn pe toți să se informeze din mai multe surse, să-și dezvolte gândirea critică. Acest lucru presupune să ne gândim de două ori înainte de a distribui postări pe rețelele de sociale și să raportăm informațiile și conturile false”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Șeful Misiunii de Parteneriat a UE în Republica Moldova, Cosmin Dinescu, a menționat că la un an de la prima ediție a Hub-ului dedicată amenințărilor hibride, se observă o intensificare a acestora, în particular a fenomenului FIMI, în Republica Moldova.

„Se investește mult în derularea de acțiuni FIMI în țară, într-un context din ce în ce mai complex. EUPM Moldova, singura misiune civilă sub politica comună de securitate și apărare a UE cu mandat în acordarea de sprijin pentru combaterea FIMI, a transferat Republicii Moldova pe parcursul ultimului an și jumătate experiența practicile și metodologiile dezvoltate la nivel UE sub un cadru unitar de răspuns la FIMI. Acest sprijin va continua și se va intensifica, în spiritul parteneriatului solid pe care îl avem cu autoritățile Republicii Moldova, cu obiectivul unei securități crescute a țării și implicit a UE, a protejării valorilor și proceselor democratice. În fața unei provocări complexe venim cu un răspuns complex, comun, coordonat”, a conchis Cosmin Dinescu.

Potrivit MAI, subiectele discutate în cadrul panelurilor tematice ale reuniunii țin de cooperarea eficientă cu societatea civilă, care este un pilon important în combaterea FIMI, descrierea instrumentelor juridice de reglementare a combaterii FIMI, măsurile de prevenire și identificare eficientă a FIMI.

Totodată, experții vor analiza, în baza exemplelor concrete din Republica Moldova, conexiunea dintre FIMI și alte activități hibride care susțin narațiunile de dezinformare, cum ar fi fluxurile ilegale de bani, protestele violente etc.

Obiectivul evenimentului este consolidarea direcțiilor strategice de către  instituțiile de stat și partenerii europeni și agrearea acțiunilor și livrabilelor operaționale ce urmează a fi implementate, reafirmând angajamentul pentru o colaborare strânsă în vederea asigurării securității regionale și europene.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău