Ce propune Netflix pentru 2021? Vor fi lansate sau produse aproape 30 de producții franțuzești

01 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
01 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Netflix, gigantul american din industria de streaming video pe bază de abonament, a decis să își consolideze divizia de creație de la Paris și să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franțuzești, printre care un documentar despre cântărețul Johnny Hallyday și o producție de ficțiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.

Reprezentanții platforme Netflix au precizat că pe parcursul anului 2021, vor fi produse sau lansate 27 de filme, seriale și documentare franțuzești.

„Abonații noștri vor să vadă, înainte de orice, povești în care ei pot să se recunoască”, a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franța, într-o conferință de presă.

În privința serialelor TV, platforma Netflix dorește să se concentreze în anul 2021 „pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg”.

În program se află deja trei producții importante: „Disparu a jamais”, o adaptare în franceză a unui roman polițist scris de Harlan Coben și realizată de David Elkaim și Vincent Poymiro, scenariștii serialului „En Therapie”, în care rolurile principale vor fi jucate de Finnegan Oldfield și Nicolas Duvauchelle; „La part du feu”, care va rescrie noaptea incendiului ce a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris; și „Johnny by Johnny”, un serial documentar care va prezenta viața și cariera cântărețului Johnny Hallyday, scrie AGERPRES.

În ceea ce privește producțiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acțiune și comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Două dintre ele sunt continuări ale unor pelicule cu mare succes la public, care vor aduce profituri platformei americane: a doua parte dintr-o franciză proprie, „Balle perdue”, de Guillaume Pierret, un fel de „Fast and Furious” a la francaise, care a totalizat peste 37 de milioane de vizionări pe platforma Netflix în prima lună după lansarea sa de anul trecut, precum și o continuare a filmului „De l’autre cote du periph” (2012), în care Laurent Laffite și Omar Sy își vor relua rolurile interpretate în pelicula inițială.

Netflix va propune, de asemenea, „A tombeau ouvert”, un remake al unui thriller coreean din 2014, „A Hard Day”, avându-i în distribuție pe Franck Gastambide (cunoscut din producții precum „Taxi 5”, „Les Kaira”, serialul „Valide”) și Simon Abkarian.

Acestor filme li se adaugă proiecte care au fost deja anunțate: o comedie de Danny Boon despre lockdown („8, Rue de l’Humanite”) și un film de acțiune cu Jean-Claude Van Damme, „Le dernier mercenaire”.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău