Jucăriile miliardarilor: achizițiile extravagante ale celor mai bogați oameni din lume

26 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ce ați cumpăra dacă ați avea toți banii din lume? Unii optează pentru mașini scumpe și bunuri imobiliare suficient de mărețe pentru a face ca Palatul Buckingham să se simtă ca o cârpită modestă. Alții – precum acești miliardari – optează pentru opțiuni mai ciudate. Iată câteva dintre jucăriile cumpărate de miliardari.

Elon Musk și Lotus Esprit

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, care a reinventat literalmente automobilul și a fost pionierul rachetelor spațiale refolosibile. Deci, ce cumpără Elon Musk pe care nimeni altcineva nu îl poate cumpăra?

Musk, a cumpărat o bucată de amintiri iconice ale Bond-ului. Domnul Musk a achiziționat iconicul Lotus Esprit din filmul „James Bond” din 1977, Spionul care l-a costat  1,3 milioane de dolari.

Deoarece mașina a fost folosită pentru scene subacvatice, a venit fără roți și nu putea circula pe uscat. Nici măcar nu este rezistentă la apă.

Steve Cohen și rechinul său tigru

Steve Cohen este un manager de fonduri speculative, miliardar care are o tendință pentru artă. Arta cu adevărat, foarte scumpă. Este bine cunoscut pentru achiziționarea piesei iconice Damien Hirst intitulată „Imposibilitatea fizică a morții în mintea cuiva care trăiește” în 2006 pentru 10,51 milioane de dolari. Are un rechin tigru de 4,2 metri suspendat într-un rezervor de formaldehidă.

S. Truett Cathy și batmobilul său

S. Truett Cathy a fost un milionar care a crescut lanțul american de fast-food Chick-fil-A pentru a deveni o franciză enormă. De asemenea, s-a întâmplat să fie un mare pasionat de automobile. Domnul Cathy a fost cucerit de Batmobile folosit în filmul din 1992 Batman Returns, așa că l-a cumpărat pentru 328.330 de dolari.

 

Bill Gates și … camera cu trambulină

El a fost cel mai bogat om din lume pentru o perioadă de aproape 20 de ani, dar nimic nu i-a luat fantezia lui Bill Gates decât să aibă o trambulină în jur. În ciuda faptului că deține o casă de 150 de milioane de dolari, domnul Gates a declarat pentru Reddit AMA că cea mai mare îngăduință a sa a fost o „cameră cu trambulină” din conacul său.

Roman Abramovich și cel mai mare iaht din lume

Roman Abramovich este un om de afaceri miliardar ruso-israelian și om politic care și-a câștigat banii printr-o companie de investiții private de mare succes. De asemenea, este cunoscut ca proprietar al clubului din Premier League Chelsea FC – dar nu aceasta este cea mai extravagantă achiziție a sa. Barca sa Eclipse, construită la un cost estimat la 550 de milioane de dolari, măsoară 162 metri, are două plăcuțe de elicopter și poate lansa un mini-submarin.

în 2013, superiahtul domnului Abramovich a fost plasat pe locul al doilea pe lista celor mai mari superiahturi din lume.

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud și Salvator Mundi

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud a cumpărat tabloul „Salvator Mundi” al lui Leonardo da Vinci pentru suma de 590 milioane USD de dolari. În 2019, s-a raportat că cele mai scumpe lucrări de artă din lume au fost instalate pe superiahtul de 810 milioane de dolari al lui Mohammed bin Salman.

 

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală