(FOTO) Elon Musk a scos în vânzare și ultima sa casă. Cât vrea pe ea miliardarul

16 Iun. 2021, 10:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 10:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a anunțat că își vinde și ultima sa proprietate. Miliardarul spune că acum nu va mai deține nimic în afară de acțiunile diferitelor sale companii.

„Proprietățile îți îngreunează viața.”

În mai 2020, Elon Musk a anunțat pe Twitter că vrea să se despartă de toate bunurile sale pentru a se dedica „Marte și Pământului”. De acum înainte, șeful Tesla și SpaceX va fi foarte liber, deoarece nu va deține … nimic, scrie bfmtv.com.

“Vând aproape toate bunurile mele materiale. Nu voi deține nicio casă”, a scris el pe Twitter pe 1 mai 2020.

După ce și-a vândut majoritatea proprietăților în California, Elon Musk tocmai a anunțat că va vinde ultima sa proprietate.

„Am decis să-mi vând ultima mea casă rămasă […] Este un loc special”, a scris el pe Twitter peste noapte.

A fost ultima lui proprietate imobiliară, așa cum a asigurat-o cu câteva zile mai devreme pe aceeași rețea socială.

Când a fost întrebat dacă a vândut cu adevărat tot ce deținea, antreprenorul a răspuns pe 9 iunie că a vândut într-adevăr toate bunurile sale, cu excepția unei case din San Bay. Francisco, în care organiza evenimente.

După toate probabilitățile, ar fi acest conac situat în Hillsborough, California, la sud de San Francisco. O casă imensă de 1500 m² de spațiu locativ cu zece dormitoare și nouă băi pe 19 hectare de teren cu peluze și cărări private. Casa este de vânzare pe site-ul de vânzări imobiliare Zillow pentru 37,5 milioane de dolari.

Prima dată pusă în vânzare în mai 2020 pentru 35 de milioane de dolari, casa a fost scoasă de pe site-ul Zillow înainte de a reapărea acolo cu câteva zile mai scumpă cu 2,5 milioane de dolari.

Dacă îl vinde la acest preț, șeful Tesla va realiza un câștig frumos, întrucât în 2017 a cumpărat-o cu 23,4 milioane de dolari, potrivit site-ului SFGate.

Elon Musk, care locuiește acum în Texas, ar fi închiriat o casă mică de 50.000 de dolari, deținută de propria sa companie SpaceX.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală