La Bacău se vând case cu 250 de euro. Primii cumpărători sunt deja pe loc

21 Ian. 2022, 12:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 12:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un sat întreg de lângă îOneşti, Bacău, România e de vânzare, iar preţurile sunt de nerefuzat: 250 de euro două camere! În realitate, însă, sunt şi „mici probleme”: satul e complet pustiu, ba chiar devastat. Au apărut însă primii doritori, oameni de la oraş care vor o casă de vacanţă la ţară, scrie observatornews.com.

Un călător rătăcit printre dealuri ar crede că a ajuns într-un sat izolat şi liniştit, deasupra Văii Trotuşului. Nu sunt decât patru kilometri de la Oneşti, iar peisajul te îmbie să te apropii. Cine intră are însă un şoc: totul arată ca după război şi nu se vede nici ţipenie de om. Este Rotunda, satul fantomă scos la vânzare pe nimic.

În urmă cu 16 ani, satul a fost ridicat de la zero, pentru oamenii care s-au trezit pe drumuri după inundaţiile catastrofale, 205 case care au costat 1,5 milioane de euro. Un an mai târziu nu mai era nimic.

Pentru că nu le-a plăcut să trăiască izolaţi, oamenii au plecat rând pe rând. Dar nu cu mâna goală, au luat tot ce puteau lua. Acum, ce a mai rămas e scos la licitaţie. Încet, au început să apară şi potenţialii cumpărătorii.

Potenţial cumpărător: M-ar interesa, dar arată groaznic.

Preţul casei e un adevărat chilipir, dar investiţia s-ar putea ridica la câteva zeci de mii de euro.

Reporter: Cea mai ieftină de exemplu e cea fără acoperiş. E 246 de euro.

Potenţial cumpărător: Aia normal e numai zidăria.

Există şi varianta de lux de 1.484 euro. Este în stare mai bună şi are chiar şi acoperiş.

Reporter: Vă mai gândiți sau o să luați?

Potenţial cumpărător: Nu ştiu

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău