Insule private din Grecia, scoase la vânzare. De la cât pornesc prețurile

05 Iul. 2021, 15:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 15:20 // Actual //  MD Bani

Dacă ai avut visul de a fi proprietarul unei insule private, acum ai posibilitatea să-l realizezi. Insulele private din Grecia sunt scoase la vânzare, iar prețurile pornesc de la doar două milioane de dolari – mai puţin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăţi în partea de est a oraşului New York.

Proprietar poate deveni oricine, indiferent de naționalitate. Excepţii apar doar la cumpărarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar. Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale.

Astfel, doritorii de a procura o insulă ptivată în Grecia trebuie să obţină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt uşor de achiziţionat şi pot fi emise la orice birou fiscal cu paşaport valabil. Mai mult, fondurile pentru toate proprietăţile achiziţionate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un “bilet roz” care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se ştie de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul îşi va asuma banii drept venit şi îi va impozita.

Cumpărătorii străini ar trebui să numească un avocat local, care să aibă cunoștințe solide despre dreptul funciar și imobiliar. În plus, documentele necesare pentru achiziționarea unei insule private vor fi în limba greacă, prin urmare este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce şi descifra birocraţia.

Insulele de vânzare în Grecia

Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său.

Insula Skyros este uşor accesibilă prin Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne şi internaţionale, precum şi cu hidroavionul şi cu elicopterul.

În prezent, insula se vinde pentru 2.200.000 €, oferind condiții naturale de viață calme și unice, care ar putea fi combinate cu o reședință modernă și confortabilă.

Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul este la cerere.

Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.

Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri, şi este potrivită pentru investiţii.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău