Licoarea lui Bachus îi îmbată pe străini! Purcari spune că războiul din Ucraina nu i-a perturbat activitatea

08 Mart. 2022, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2022, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Producătorul de vinuri Purcari, care deţine  podgorii şi  vinării în România şi Republica Moldova, a anunţat marţi la BVB că activitatea companiei nu a fost perturbată semnificativ de situaţia creată de conflictul din Ucraina şi că va continua să evalueze impactul financiar, precum şi riscurile şi incertitudinele aferente războiului asupra activităţii de business.

Anunţul vine în urma solicitării făcute pe 2 martie de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) care cere ca ”toti emitentii sa evalueze impactul financiar, precum si orice alte riscuri si incertitudini pe care le poate avea criza din Ucraina asupra afacerilor/operatiunilor sale si sa notifice imediat”.

În acest context, Purcari a precizat că, în urma evaluării situaţiei curente de către echipa executivă, riscul ca razboiul curent din Ucraina sa se extinda si in Republica Moldova este extrem de redus, neutralitatea Moldovei fiind prevăzută în Constituţia ţării.

”De asemenea Moldova nu se incadreaza in narativa ruseasca de ”demilitarizare” si ”denazificare” utilizata de catre Federatia Rusa ca pretext pentru invadarea Ucrainei”, se mai arată în notificarea Purcari.

Compania nu intampina în prezent perturbări semnificative în lanţul de aprovizionare, iar vânzările către Ucraina, Belarus şi Federatia Rusă reprezinta mai puţin de 6% din vânzările totale ale Grupului Purcari in 2021.

Creanţele comerciale aferente clienţilor localizaţi în Ucraina, Belarus şi Rusia reprezinta 988.000 USD. Echipa executiva considera posibilitatea de a constitui un provizion de 709.000 USD.

Purcari a precizat că nu a fost informată despre anulări semnificative ale contractelor existente.

Purcari gestionează circa 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Compania este condusă de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol şi este susţinută de investitori precum Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton şi SEB.

Compania are o capitalizare de 361 mil. lei, iar acţiunile s-au depreciat cu 40% de la începutul anului, după tranzacţii de peste 33 mil. lei.

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău