Lovitură pentru piaţa criptomedelor. FMI desfinţează o teorie care stă la baza investiţiilor în piaţa crypto

11 Ian. 2022, 18:20
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Ian. 2022, 18:20 // Actual //  bani.md

Potrivit Fondului Monetar Internaţional, valoarea Bitcoin şi a altor criptomonede se mişcă în aproape acelaşi ritm cu fluctuaţiile pieţei bursiere şi, prin urmare, reprezintă o acoperire slabă pentru portofoliile de investiţii.

FMI a dezvăluit marţi cercetarea sa, reiterând apelurile de luna trecută pentru măsuri de reglementare la nivel mondial. În lipsa unor măsuri, oscilaţiile masive ale celor două clase de active ar putea exagera instabilitatea financiară, a avertizat acesta.

„Corelaţia activelor cripto cu variantele tradiţionale, cum ar fi acţiunile, a crescut semnificativ, ceea ce limitează beneficiile percepute ale acestora în ceea ce priveşte diversificarea riscurilor şi creşte riscul de contagiune pe pieţele financiare”, au scris Tobias Adrian şi Mahvash Qureshi, doi oficiali de rang înalt din cadrul departamentelor de pieţe de capital ale Fondului Montar Internaţional. Tara Iyer, un economist specializat în stabilitatea financiară globală, a contribuit, de asemenea, la cercetare, relatează Politico, citat de mediafax.ro.

Cercetarea este o lovitură pentru susţinătorii cripto, care au descris monedele de genul Bitcoin ca fiind o alternativă care te protejează împotriva volatilităţii pieţei.

Criptomonedele ar fi putut servi acestui scop înainte ca pandemia să lovească. Dar Bitcoin „s-a mişcat mai mult în pas cu indicii bursieri”, cum ar fi S&P 500, de când băncile centrale au lansat programe masive de cumpărare de active pentru a-şi proteja economiile împotriva pandemiei, a remarcat FMI.

Tendinţa este „evidentă şi în economiile emergente”, unde preluarea criptomonedelor a fost mult mai puternică, se preciează în analiză.

Această legătură din ce în ce mai strânsă între cele două active oferă şi mai multe motive pentru a dezvolta un cadru global de reglementare şi supraveghere a criptomonedelor pentru a preveni instabilitatea financiară, se mai precizează în analiză.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 11:43 // Actual //  Ursu Victor

Începând din martie 2024, Rusia a livrat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol, conform unei analize realizate de Open Source Centre pe baza imaginilor satelitare, relatează BBC.

Potrivit datelor publicate, în ultimele opt luni, mai mult de o duzină de tancuri petroliere nord-coreene au efectuat 43 de călătorii între un terminal petrolier rus din Orientul Îndepărtat și porturile Coreei de Nord. Imaginile satelitare arată că tancurile au plecat goale spre Rusia, revenind încărcate.

Primul transport documentat de Open Source Centre a avut loc pe 7 martie 2024, la șapte luni după primele rapoarte privind livrările de muniții nord-coreene către Rusia. Ultima călătorie a fost înregistrată pe 5 noiembrie, când deja erau cunoscute informații despre trimiterea trupelor nord-coreene în regiunea Kursk.

„Acest flux constant de petrol oferă Coreei de Nord un nivel de stabilitate pe care nu l-a mai avut de la impunerea sancțiunilor,” a declarat Joe Byrne, analist senior la Open Source Centre.

Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de armament nuclear. Țării îi este interzis să achiziționeze mai mult de 500.000 de barili de petrol anual. Totuși, volumul de un milion de barili, echivalent cu 56.000 de tone, reprezintă o cantitate nesemnificativă pentru Rusia, care, conform datelor oficiale, produce aproape de zece ori mai mult într-o singură zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău