Lucruri care diferențiază turiștii de localnicii de pe o plajă din Grecia

03 Iul. 2021, 11:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iul. 2021, 11:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când grecii ajung la plajă în fiecare vară, o fac cu o finețe fără efort. Îi veți vedea savurând soarele și bucurându-se de o zi la plajă la maxim. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să deosebești localnicii de turiști.

Joacă tenis pe plajă

Dacă vedeți doi sau mai mulți oameni pe plajă jucând ceea ce grecii numesc „rachete”, un joc de tenis improvizat pe nisip, ei sunt cu siguranță greci.

Zgomotul mingii care lovește racheta și interjecțiile puternice dintre jucători pot fi iritante pentru cei care se scaldă și doresc să se bucure de soare și mare în liniște.

Joacă table (nard)

A juca unul dintre cele mai vechi jocuri de societate cunoscute la plajă sau la barul de pe plajă din apropiere este o trăsătură grecească. Singurul turist pe care probabil îl găsești jucând table este probabil unul care este învățat de un grec cum să joace jocul.

Comandă cafea fierbinte sau un ceai frappé

Grecii beau cafea la plajă. De fapt, când există un bar la plajă, veți descoperi că pe tot parcursul zilei, grecii vor comanda doar cafea și apă, în special un espresso frappe sau freddo.

Pe măsură ce se apropie seara, ar putea comanda o bere rece sau o altă cafea, dar pe tot parcursul zilei este cafea răcită până la capăt. Pe de altă parte, turiștii comandă adesea băuturi calde la plajă.

Presupunerea că plaja este gratuită

Orice plajă organizată sau cu șezlonguri și umbrele din Grecia va avea o taxă; nu există nicio cale în jurul ei. Dacă există și baruri pe plajă, dușuri sau un restaurant, veți plăti și mai mult pentru a utiliza facilitățile de pe plajă.

De exemplu, utilizarea șezlongurilor sau umbrelelor pe plajele organizate din Grecia costă de obicei în jur de cinci până la șase euro, plus orice cost pentru băuturi sau gustări dacă există un bar pe plajă în apropiere.

Alcool pe plajă

Grecii tind să bea alcool pe plajă mai târziu în timpul zilei. Când observați un scăldător care bea bere dimineața devreme, el / ea este mai probabil un turist.

Acest lucru se întâmplă în principal în stațiunile turistice populare printre tineri. A te îmbăta pe plajă este de fapt ceva care nu este vesel pentru greci, ci mai degrabă bătăi de cap.

Petrec întrega zi în soarele fierbinte grecesc

Umbrelele de pe plajele organizate sunt acolo dintr-un motiv. Trebuie să vă plimbați atunci când vă așezați în puternicul soare grecesc pentru a nu vă arde sau chiar pentru a experimenta accident vascular cerebral.

Mulți turiști își vor mișca scaunele, astfel încât să stea la soare direct pentru întreaga zi pe plajă. Când aveți dubii, aruncați o privire la localnici.

Se așează în lumina soarelui difuză care vine prin umbrelele semi-transparente sau se așează direct la soare, dar numai pentru perioade scurte de timp.

 

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 18:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 18:17 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 27 iulie 2021, în cadrul unui atelier de lucru, cu participarea experților din domeniu și a reprezentanților instituțiilor financiare s-a discutat un nou mecanism de garantare a portofoliilor de credite. Astfel, în viitorul apropiat pe piața financiară a Republicii Moldova va apărea un nou instrument financiar – “garanții de portofoliu”, destinat întreprinderilor mici și mijlocii. Noul mecanism a fost propus de specialiștii ODIMM.

Implementarea acestui mecanism va stimula majorarea plafonului de garanții cu minim 1 miliard lei, care va fi asimilat de către instituțiile financiar-bancare într-o perioadă de maxim 2 ani. Astfel, creditele solicitate de ÎMM-uri de la băncile comercile vor conține garanția inclusă în produsul de credit, scutind antreprenorii de la depunerea cererilor de garantare și de la plata comisioanelor.

Noul mecanism de garantare a creditelor a fost elaborat de specialiștii ODIMM. La rândul lor, aceștia au fost ghidați de către o companie germană specializată în domeniul garanțiilor pentru credite, cu susținerea financiară a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) prin intermediul Finance in Motion.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a  subliniat că prin această inițiativă inovativă, mecanismul de garantare utilizat de Fondul de Garantare a Creditelor va trece la un nou nivel de dezvoltare.

„Relațiile construite de-a lungul anilor cu instituțiile bancare din țară în implementarea programelor și instrumentelor de suport, ne permit să afirmăm că sectorul este gata pentru un asemenea mecanism. În perioada ultimilor ani am fost martorii schimbărilor majore în domeniul bancar, care în final a devenit mai prudent, mai sigur, mai transparent, dar, în același timp, este deschis pentru instrumente noi și orientat spre cerințele clienților săi. Totodată, apreciem susținerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale, EFSE și a Finance in Motion în procesul de elaborare a acestui mecanism, care reprezintă etapa firească de dezvoltarea a unui fond de garantare într-o economie de piață”.

Reprezentanții instituțiilor financiare, prezenți la eveniment, au salutat inițiativa ODIMM, arătându-și deschiderea pentru continuarea relațiilor de parteneriat și consolidarea eforturilor privind sporirea accesului la finanțare a ÎMM-lor.

Noul mecanism este elaborat în contextul creșterii solicitărilor față de garanțiile individuale oferite de Fondul de Garantare a Creditelor ODIMM.

În anul 2021, volumul cererilor din partea agenților economici privind acordarea garanțiilor de stat este de 10 ori mai mare față de perioada similară a anului precedent, fapt ce denotă atractivitatea și necesitatea acestui instrument pe piața creditară. Astfel, pe parcursul acestui an, ODIMM a emis 282 garanții financiare noi în valoare de 231,9 milioane lei, care au permis debursarea creditelor în sumă de 592 milioane lei, iar valoarea proiectelor investiționale aferente acestor tranzacții fiind de 678 milioane lei.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală