Lumea crypto mai primeşte o lovitură: Core Scientific, o platformă de minat bitcoin din SUA, a cerut falimentul

23 Dec. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Dec. 2022, 05:30 // Actual //  bani.md

Core Scientific, una dintre cele mai mari platforme de minat bitcoin cotate la bursă în Statele Unite a cerut intrarea în faliment, în timp ce companiile se luptă cu scăderea preţurilor la jetoane şi cu creşterea costurilor pentru activitatea de producere a criptomonedelor, care necesită un consum mare de energie, raportează Financial Times.
Compania a declarat că intenţionează să continue să funcţioneze şi să producă bitcoin în timp ce va încerca să ajungă la un acord de restructurare cu finanţatorii săi.

Platforma de minat criptomonede cotată la Nasdaq este un element constitutiv al indicelui Russell 2000, un indice de referinţă larg răspândit al companiilor americane mai mici, ceea ce înseamnă că falimentul său va afecta portofoliile multor investitori şi va adânci problemele industriei crypto.

Valoarea sa de piaţă a atins aproape 3 miliarde de dolari în aprilie, dar de atunci a scăzut la mai puţin de 100 de milioane de dolari, potrivit datelor FactSet.

Acţiunile Core Scientific au scăzut cu 98% în acest an.

„Depunerea acestor dosare a fost necesară din cauza scăderii performanţelor operaţionale şi a lichidităţilor companiei, care au fost afectate de scăderea prelungită a preţului bitcoin [şi] de creşterea costurilor energiei electrice”, a precizat Core Scientific într-o declaraţie.

Preţul bitcoin, cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu peste 65% în acest an în raport cu dolarul, atingând minimele ultimilor doi ani.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 11:43 // Actual //  Ursu Victor

Începând din martie 2024, Rusia a livrat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol, conform unei analize realizate de Open Source Centre pe baza imaginilor satelitare, relatează BBC.

Potrivit datelor publicate, în ultimele opt luni, mai mult de o duzină de tancuri petroliere nord-coreene au efectuat 43 de călătorii între un terminal petrolier rus din Orientul Îndepărtat și porturile Coreei de Nord. Imaginile satelitare arată că tancurile au plecat goale spre Rusia, revenind încărcate.

Primul transport documentat de Open Source Centre a avut loc pe 7 martie 2024, la șapte luni după primele rapoarte privind livrările de muniții nord-coreene către Rusia. Ultima călătorie a fost înregistrată pe 5 noiembrie, când deja erau cunoscute informații despre trimiterea trupelor nord-coreene în regiunea Kursk.

„Acest flux constant de petrol oferă Coreei de Nord un nivel de stabilitate pe care nu l-a mai avut de la impunerea sancțiunilor,” a declarat Joe Byrne, analist senior la Open Source Centre.

Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de armament nuclear. Țării îi este interzis să achiziționeze mai mult de 500.000 de barili de petrol anual. Totuși, volumul de un milion de barili, echivalent cu 56.000 de tone, reprezintă o cantitate nesemnificativă pentru Rusia, care, conform datelor oficiale, produce aproape de zece ori mai mult într-o singură zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău