Mai multe Acorduri și Convenții privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale vor fi modificate

03 Nov. 2021, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Nov. 2021, 17:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea mai multor protocoale de modificare a unor Acorduri și Convenții privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit. În acest sens, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat astăzi șase hotărâri.

Potrivit informațiilor oferite de Guvern, a fost modificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova cu Republica Uzbekistan, semnat la 30 martie 1995, Republica Tadjikistan, la 5 noiembrie 2002, cu Republica Belarus, la 23 decembrie 1994 și cu Republica Kîrgîză, la 17 aprilie 2004. De asemenea, modificările aprobate se referă la Convenția semnată cu Turkmenistan, la 24 iulie 2013. Inițiativa de modificare aparține părții moldave.

Totodată, a fost aprobată semnarea Protocolului de modificare a Convenției cu Marele Ducat de Luxemburg, întocmit la Chișinău la 11 iulie 2007.

Scopul principal al proiectelor este implementarea recomandărilor Forumului Global al OCDE privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale (schimbul de informații la solicitare).

Prevederile Acordurilor urmăresc crearea unor sisteme fiscale care ar coordona acțiunile statelor contractante, îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale între ambele state, eliminarea discriminării fiscale sub orice formă, precum și asigurarea schimbului de informații. Acestea vin să asigure condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor bilaterale.

Instituția responsabilă pentru negocierea și semnarea proiectelor de modificare a Acordurilor și Convenției respective este Ministerul Finanțelor.

Acordurile și Convențiile privind evitarea dublei impuneri semnate între Republica Moldova și alte state pot fi consultate aici.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău