Maib lansează alto – next level premium banking

05 Iul. 2022, 14:31
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2022, 14:31 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem încântați să anunțăm lansarea maib alto – primul serviciu bancar de clasă premium din Republica Moldova. Alto înseamnă „înălţime”, „altul” şi oferă clienților o abordare individuală în deservire, un nivel deosebit de confort, timp și management financiar eficient.

Evenimentul de lansare alto a avut loc în atmosfera extraordinară de la Vinăria Poiana, cu un program care a inclus zboruri cu balonul cu aer cald, show spectaculos de lumini și muzică de calitate.

Alto oferă o gamă de beneficii destinate segmentului de clienți care apreciază confortul și statutul: manager personal, zone dedicate în sucursale, deservire prioritară, dobândă mai avantajoasă la depozite, o linie de credit de până la 350 000 lei, precum şi carduri premium. Clienţii alto au la dispoziţie  două pachete de carduri premium: Mastercard Platinum sau Visa Platinum + American Express Gold și Mastercard World Elite + American Express Gold.

Aliona Stratan, Prim-vicepreşedinta maib:

„Alto este despre noi înălțimi, despre alt nivel de deservire, despre valorificarea celor mai bune practici internaționale din banking și implementarea lor pentru clienții care prețuiesc statutul premium.

Pentru a răspunde necesităţilor clienţilor şi din dorinţa de a crea o experienţă de nivel următor, am dezvoltat un concept exclusivist care include zone special dedicate, confortabile și suficient de private pentru diverse tipuri de operațiuni, manageri personali atent instruiți care sunt la dispoziția clienților noștri practic mereu pentru a acorda asistența necesară.

Le mulțumesc partenerilor noștri de la Visa pentru că împreună urcăm noi înălțimi în banking! Mulțumesc fiecărui client maib care alege să avanseze la nivelul următor și ne inspiră să ne autodepășim pentru a devansa așteptările clienților și a îmbunătăţi calitatea serviciilor bancare!”

La dispoziția clienților alto sunt 7 zone dedicate deservirii premium amenajate în sucursalele maib, inclusiv șase în mun. Chișinău și una – în mun. Bălți.

Alto – next level banking!

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de 35,4% a creditelor și 31,7% a depozitelor întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului I al anului 2022. Banca deservește aproape 30% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din țară.

Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din Țările Baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău