„Tabăra de antreprenoriat” la Cahul! Tinerii din sudul țării vor învăța cum să creeze și să administreze o afacere

05 Iul. 2022, 14:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2022, 14:25 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Elevi și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 25 de ani vor putea participa, începând cu 11 iulie, la „Tabără de antreprenoriat”, în cadrul căreia vor învăța totul despre cum să inițieze și să administreze o afacere. Aceasta se va desfășura timp de patru zile și va avea loc în incinta Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Din motiv că adesea nu cunosc detaliile juridice, riscurile, dar și oportunitățile, tinerii din regiunea de sud a țării ezită să creeze o afacere. Pentru a le oferi toată informația de care au nevoie, EU4 Moldova: Startup City Cahul organizează „Tabăra de antreprenoriat”, în cadrul căreia specialiștii din domeniu vor oferi cunoștințele necesare tinerei generații, începând de la dezvoltarea unei idei de business și terminând cu promovarea unei afacerii.

Astfel, tinerii vor afla mai multe despre formele de organizare a unei afaceri, tipurile de semnături și ștampile, înregistrarea unei afaceri, interacțiunea antreprenorului cu FISC-ul și băncile, precum și despre angajare, buget și instrumentele de evidență contabilă.

Totodată, participanții la „Tabăra de antreprenoriat” vor învăța să definească grupul de consumatori țintă, să prevadă necesitățile și așteptările acestuia, să se poziționeze pe piață și să promoveze afacerea.

Cursurile vor pune accent în special pe integrarea tehnologiilor informaționale în afaceri prin digitalizarea proceselor de producție, includerea instrumentelor digitale în relația cu clienții și utilizarea acestora în procesele conexe ale afacerii (administrare, e-Gov, FISC, facturi).

În cadrul întâlnirilor cu antreprenorii din regiune, participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări directe despre activitatea acestora, precum și despre administrarea afacerii .

Înregistrarea la „Tabără de antreprenoriat” se face prin completarea FORMULARULUI. Contribuția participanților este de 100 de lei.

Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău