Maib – peste 1.000.000 de carduri în circulație. Mulțumim clienților maib pentru alegere

14 Feb. 2023, 12:36
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Feb. 2023, 12:36 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Peste un MILION de carduri în circulație – este încă un WoW eveniment pe care echipa maib și-a propus să-l celebreze împreună cu clienții săi, exprimând astfel aprecierea și mulțumirea pentru alegere și încredere.

Un milion de carduri înseamnă încrederea a sute de mii de clienți, iar maib oferă produse cât mai potrivite necesităților fiecăruia dintre ei – fie că au dorit să primească cashback de până la 15% cu cardurile gama, fie au ales să poată cumpăra tot ce-și doresc, în rate și fără dobândă cu cardul maib liber, fie au optat pentru un card 100% digital sau au dorit un instrument comod de plată pentru afacerea sa, la maib au găsit cardul perfect.

Cu această ocazie, din totalul de peste 1.000.000 de carduri maib active în circulație au fost aleși aleatoriu 100 de clienți, pe care echipa maib i-a surprins cu premii de valoare. Împreună cu Mastercard și Visa au creat 100 de cadouri ce sunt livrate chiar în aceste clipe către câștigători.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinta maib:

„Suntem fideli angajamentelor noastre și unul dintre acestea este să punem clientul pe primul loc în tot ceea ce facem. În acest fel am fost răsplătiți de clienți, prin loialitate, prin alegerea produselor maib și utilizarea zilnică a serviciilor noastre. Datorită acestei formule  am ajuns la acest rezultat formidabil de a avea 1.000.000 de carduri în circulație la sfârșitul anului 2022. Adresez mulțumiri întregii echipei maib pentru dedicație și efort continuu de a oferi tot ce este mai bun clienților noștri dragi și a-i inspira zi de zi să fie mai fericiți. Mulțumesc clienților maib pentru că aleg să avanseze la nivelul următor în banking împreună cu maib.”

Menționăm că maib încurajează plățile fără numerar, achitările contactless, comerțul electronic și folosirea cardurilor digitale prin intermediul aplicațiilor și accesoriilor de plată (Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay etc.).

Despre maib

Maib este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum numărul de carduri în circulație, credite, depozite, active şi profit. Pe parcursul anului 2022 maib a fost desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova” de The Banker, Global Finance, EMEA Finance și lider de piață la 3 categorii, în opinia Euromoney.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 07:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 07:19 // Actual //  Lupu Eduard

O flotă clandestină formată din vechi petroliere rusești prezintă un risc de dezastru ecologic, scrie Bloomberg.

Petrolierul Turba ar fi trebuit să fie topit de mult. Nava, care este în serviciu de 26 de ani, nu a mai fost supusă unei inspecții complete din 2017, potrivit unei baze de date dedicate promovării transportului în siguranță. De asemenea, nu are asigurare standard și arborează pavilionul unei țări cu o reputație slabă pentru supravegherea siguranței maritime.

Dar, în loc să fie oprită la țărm în Bangladesh, India sau Pakistan pentru dezmembrare, tancul petrolier dat la apă în 1997 încarcă combustibil în portul rusesc Sankt Petersburg.

Pe fondul sancțiunilor UE împotriva Rusiei, Turba a devenit parte dintr-o flotă uriașă de nave fantomă care transportă petrol rusesc în întreaga lume.

Cea mai mare îngrijorare este că unele petroliere mai vechi ar putea să nu fie inspectate și întreținute corespunzător, expunându-le unor accidente catastrofale pe mare.

„Acesta este un dezastru de mediu care așteaptă să se întâmple”, a spus directorul executiv al diviziei de management a Frontline Plc. (unul dintre cei mai mari proprietari de superpetroliere) Lars Barstad.
De regulă, proprietarii încep să ia în considerare posibilitatea demontării petrolierelor după 15 ani de folosință. După 20 de ani, soarta navelor este să ajungă să fie vândute pentru fier vechi.
Ads
Armatorii fac bani cu orice risc

Cu toate acestea, acum armatorii încearcă să mai le folosească câțiva ani, pentru că scoate bani buni de pe urma lor. Sancțiunile împotriva Federației Ruse, introduse pe 5 decembrie anul trecut, obligă navele la trasee mai lungi, crescând cererea și tarifele pentru marfă.

Cel puțin 40 de nave care transportau petrol rusesc în China și India între începutul lunii decembrie și începutul lunii februarie nu aveau asigurare de la membrii International Shipowners Insurers Club sau certificate regulate de management al siguranței, potrivit Equasis, o bază de date privind siguranța maritimă. Trei nave, inclusiv Turba, nu aveau o clasificare care să arate cât de apte să navigheze pe mare erau.

Turba aduce aminte de una dintre cele mai grave scurgeri de petrol din istoria Europei. Petrolierul Prestige s-a rupt în două și a vărsat mii de tone de păcură în largul coastei Spaniei în noiembrie 2002.

Păsările marine, pescuitul, plajele din Spania și Portugalia au fost distruse.

Turba are aceeași vârstă cu Prestige și a preluat recent același tip de marfă din același port rusesc, potrivit companiei de analiză a transportului maritim Kpler.

Există motive întemeiate pentru a renunța la tancurile petroliere care au deja 20 de ani. Adesea, acest lucru se datorează costurilor de menținere a acestora, deoarece cerințele de siguranță și întreținere devin din ce în ce mai împovărătoare.

Rusia a format în secret o flotă de peste o sută de petroliere vechi pentru a eluda restricțiile occidentale privind vânzarea petrolului rusesc după invazia Ucrainei, potrivit brokerilor și analiștilor maritimi.

Federația Rusă, care se bazează foarte mult pe petroliere străine pentru a-și transporta petrolul, a primit peste o sută de nave în acest an prin achiziții directe sau indirecte, potrivit brokerului de transport maritim Braemar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău