(FOTO) Planifici să călătorești în Dubai? 10 obiective turistice pe care să le vizitezi

17 Apr. 2021, 13:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dubai este orașul care se află printre cele mai vizitate destinații turistice din lume. Acesta este și cel mai bogat oral din Emiratele Arabe Unite. Dacă planifici să vizitezi Dubai-ul ar trebuie să pregătești o sumă frumușică. Orașul este potrivit pentru mediul de afaceri și te va uimi prin infrastructura modernă.

Obiective turistice pe care să le vizitezi:

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa sau Burj Dubai este cea mai înaltă clădire construită de om. Are o înălțime de 828 de metri și oferă o priveliște uimitoare asupra orașului. Aici vei avea ocazia să urci cu cel mai rapid ascensor din lume. Pentru un tur în Burj Khalifa este recomandat să aveți rezervare din timp, pentru că locul este destul de aglomerat, dar și prețurile sunt mai mari chiar dublu. Un tur prin Burj Khalifa începe de la 37 de euro, iar fără rezervare ai putea achita 77 de euro.

 

 

2. Dubai Mall

Este cel mai mare mall din lume, după suprafața totală a terenului, și cel de-al 26-lea cel mai mare centru comercial din lume, după suprafața închiriabilă brută. Aici sunt peste 1200 de magazine și sute de localuri. Aici vei putea vizita și Acvariul Dubai, Grădina zoologică subacvatică și un complex de cinematografe.

 

 

3. Fântânile coreografice 

Ele pot fi întâlnite lângă Burj Khalifa și Dubai Mall. Aici vei putea admira cele mai înalte fântâni coreografice din lume. Jeturile de apă ajung până la 150 de metri înățime și oferă un spectacol cu apă, muzică și lumini. Poți auzi cele mai cunoscute melodii din lume. Poți admira frumusețea lor după-amiază începând cu ora 13:00 și vineri de la 13:30, ele au loc din 30 în 30 de minute și pot dura până la ora 23:00.

 

4.  Palm Jumeirah

Palm Jumeirah este o insulă artifială în formă de copac cunoscută pentru hotelurile luxoase, zgârie-norii eleganți și restaurantele sofisticate, cu specific internațional. Pe faleza Palm Jumeirah, cu vedere la coasta Dubaiului și la hotelul sub formă de velă Burj Al Arab, se află numeroase rulote care vând în principal șaorma. Cluburile la malul mării cu centre spa și piscine infinite se transformă în cluburi de noapte animate, cu DJ live la lăsarea serii. 

 

5.  Dubai Marina 

Dubai Marina este un cartier prosper, cunoscut pentru The Beach at JBR, un complex pentru petrecerea timpului liber, cu restaurante al fresco și plaje cu nisip pentru relaxare. Cafenelele elegante și piețele artizanale sunt înșiruite pe lângă promenada Dubai Marina Walk, iar Dubai Marina Mall este plin de mărci de lux și lanțuri de magazine internaționale. Yachturile de lux navighează în marea artificială, iar activitățile variază de la plimbarea cu jet-skiul la parașutism. 

6.  Dubai Creek

Este un pârâu cu izvor de apă sărată, este cunoscut pentru taxiurile pe apă. Dacă vei alege o plimbare pe apă vei avea parte de priveliști uimitoare. De asemenea, aici vei putea savura mâncare la prețuri mult mai scăzute față de alte regiuni din Dubai.

 

7. Deșerturile din Dubai

Deșerturile sunt o atracție. Vei putea avea parte de excursie în orice parte a zilei. Prețul pentru o excursie este de mai puțin de 150 de dirhami.

 

8. Cartierul istoric Al Fahidi

Al Fahidi Historical Neighborhood este o regiune istorică din Dubai. Construcția cartierului istoric Al Fahidi datează din anii 1890. În primul său punct, localitatea era capabilă de 60 de unități de locuință, majoritatea fiind separate prin benzi înguste și șerpuite.

 

9. IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure este un parc de distracții acoperit din Emiratele Arabe Unite din Dubai. Este prima destinație de divertisment mega tematică din Dubai. Parcul este împărțit în cinci „zone epice”.

 

 

 

 

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău