(FOTO) Șapte țări din Europa care sunt atât de mici încât pot fi vizitate într-o singură zi

11 Mart. 2021, 08:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 08:00 // Au Bani //  Fetco Veronica
Dacă vrei să mergi într-o vacanță în care vrei să vizitezi totul, dar nu ai suficient timp poți alege una din aceste 7 țări europene. Sunt atât de mici încât pot fi vizitate într-o singură zi. Recomadările vin din partea Pandotrip.

1. Vatican 

Vaticanul este important din punct de vedere istoric și cultural ca centru al Bisericii Catolice și veți găsi muzee din abundență care să vă țină ocupat toată ziua. De fapt, deși Deși, din punct de vedere tehnic Vatican cea mai mică țară din lume, ai putea petrece cu ușurință mai mult timp aici.

2. Monaco

Monaco este a doua cea mai mică țară din lume și poate fi un loc încântător de vizitat într-o vacanță. Dacă aveți câțiva bani de împrăștiat, Marele Cazinou poate fi un loc minunat pentru a vă petrece câteva ore. Chiar dacă călătoriți la un buget redus, veți dori să faceți o plimbare pe frumoasele străzi istorice din Monaco-ville, sau te poți îndrepta spre plaja gratuită Larvotto lângă Monte Carlo.

3. Luxemburg

Se știe că orașul Luxemburg fură inimile multor călători – și cu un motiv întemeiat! Orașul vechi este incredibil de fermecător, cu o serie de străzi pietonale pe care le puteți rătăci. Dar veți dori mai ales să ieșiți la Castelul Vianden, care vă poate aminti de Castelul Neuschwanstein din Germania și puteți trece cu ușurință timp savurând vinurile locale ale țării.

Faceți tot posibilul pentru a intra în contact cu cultura locală, indiferent de cât timp veți petrece acolo, dar sunteți sigur că vă veți distra.

4. Andorra

Andorra este cunoscută pentru stațiunile de schi și oportunitățile de drumeții, deoarece este amplasat în inima Pirineilor. Țara poate fi puțin mai ieftină decât omologii săi europeni mai mari, ceea ce o face locul perfect pentru a lua acea vacanță de vis.

5. Malta 

Malta este o bijuterie deseori ignorată a istoriei, arhitecturii și culturii europene. Templele megalitice sunt considerate a fi unele dintre cele mai vechi din lume. Dacă sunteți în căutarea unor muzee, cafenele, viață de noapte sau orice altceva, sunteți sigur că o veți găsi – sau dacă doriți doar să vă relaxați pe o plajă pentru întreaga vacanță aici o puteți face.

6. Liechtenstein

Această țară micuță este amplasată între Austria și Elveția. Aici veți avea parte de câteva panorame alpine incredibile. Și dacă sunteți în căutarea unei destinații de schi de iarnă, Liechtenstein este cu siguranță una: este mult mai puțin costisitoare decât oricare dintre aceste țări vecine, pentru terenuri similare (deși costurile de cazare și alte cheltuieli de trai pot fi destul de similare)! Vara, aveți o mulțime de opțiuni pentru ciclism, drumeții și multe altele.

7. San Marino

San Marino este, de asemenea, un loc pitoresc pe care îl puteți vizita. Veți avea parte de peisaje impresionante.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Un super-petrolier care conține mai mult de un milion de barili de petrol este „probabil să se scufunde sau să explodeze în orice moment”, declanșând un dezastru ecologic și umanitar, a declarat un oficial al Națiunilor Unite pentru Sky News.

Petrolierul FSO Safer a fost abandonat în 2015 în largul coastei Yemenului, când războiul civil a început în țara din Orientul Mijlociu. De atunci, nava putrezește.

„Este o navă veche, un super-petrolier fabricat în 1976, cu tehnologie din acea epocă și, prin urmare, nu este doar vechi, ci și neîntreținut. Este probabil să se scufunde sau să explodeze în orice moment. Cei care cunosc nava, inclusiv căpitanul care obișnuia să comandă vasul, îmi spun că este o certitudine.

Nu este o chestiune de „dacă”, ci de „când”, deci este important să acționăm cât de repede putem, altfel se vor scurge în cele din urmă un milion de barili (aproximativ 135.000 de tone) de petrol în Marea Roșie. Nu avem într-adevăr nicio cale de ieșire decât să rezolvăm problema”, spune David Gressly, coordonatorul pentru Yemen al Națiunilor Unite.

Nava ar aparține rebelilor Houthi, care au declanșat războiul civil și care sunt susținuți financiar de Iran pentru a provoca haos în țara din orient. Vasul nu este asigurat, motiv pentru care nimeni nu intervine oficial pentru a îndepărta pericolul.

Conform simulărilor recente ale revistei științifice Nature Sustainability, o scurgere de petrol ar dura două până la trei săptămâni și s-ar răspândi în apele Mării Roșii până în Arabia Saudită, în Eritreea și în jos până la Djibouti.

În câteva zile ar închide porturile cheie din Yemen la Marea Roșie, Hudayah și Salif, punând brusc capăt ajutorului alimentar pe care se bazează aproape 6 milioane de oameni, arată o analiză Sky News.

Majoritatea importurilor de combustibil s-ar opri și ele, ceea ce contează deoarece 8 milioane de oameni din Yemen se bazează pe pompe sau camioane alimentate cu combustibil pentru a-și obține apa proaspătă.

Mai în sus, pe coasta Yemenului, se estimează că 2 milioane de oameni se bazează pe instalațiile de desalinizare pentru apa lor, dar aceste instalații ar fi, de asemenea, contaminate de scurgerea de petrol și ar trebui să se închidă.

Efectele asupra mediului ar fi profunde, distrugând sau dăunând recifelor de corali din zonă și pădurilor de mangrove de coastă protejate.

Nature Sustainability prezice că, în decurs de trei săptămâni, scurgerea petrolului ar putea ucide aproape tot stocul de pescuit al Mării Roșii din Yemen, periclitând viețile a milioane de oameni care trăiesc în comunitățile de coastă care se bazează pe ocean pentru hrana și mijloacele de trai.

Dr. Hisham Nagi, profesor de științe de mediu la Universitatea Sana’a din Yemen, a declarat pentru Sky News: „Din păcate, petrolierul este situat lângă un recif de corali foarte, foarte sănătos și un habitat curat cu o mulțime de specii de organisme marine.

ONU este atât de disperată să oprească scurgerea petrolului, încât tocmai a finanțat în mod participativ achiziționarea unui alt petrolier pentru a începe o operațiune de salvare.

Dar, în ciuda costului potențial de 20 de miliarde de dolari al îndepărtării efectelor scurgerii de petrol, ONU nu a găsit încă 34 de milioane de dolari din necesarul total de 130 de milioane de dolari de care are nevoie pentru a finaliza lucrarea de mutare a țițeiului în alt vas.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău