Membrii CCI a RM în dialog cu Consiliul Concurenței

20 Apr. 2022, 15:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Apr. 2022, 15:21 // Bani și Afaceri //  MD Bani

La data de 20 aprilie 2022, peste 30 de membri ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) au participat la un dialog cu Alexei Gherțescu, președinte al Consiliului Concurenței.

Sergiu Harea, președintele CCI  a RM a ținut să menționeze, în cadrul ședinței, că mediul de afaceri atât pe perioada stării de urgență condiționată de pandemia COVID-19, cât și din cauza conflictului armat de la hotarele Republicii Moldova, se confruntă cu diverse provocări, inclusiv cu concurența neloială.

Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, actualmente activitatea instituției este focusată pe investigarea unor cazuri complexe dar și consolidarea capacităților instituționale.

Alexei Gherțescu a mai declarat, în cadrul dialogului, că atribuțiile largi ale Consiliului Concurenței nu sunt un mecanism pentru exercitarea presiunii asupra mediului de afaceri, ci un instrument necesar pentru asigurarea concurenței loiale și echitabile pe piață, scopul final fiind bunăstarea consumatorului.

Participanții evenimentului, membri ai CCI a RM care activează în domeniul agroindustrial, în sectorul energetic, în industria ușoară,  au avut ocazia să comunice despre situațiile cu care se confruntă, solicitând implicarea mai activă a Consiliului Concurenței  în soluționarea situațiilor de concurență neloială dar și avizarea proiectelor de acte normative cu impact asupra concurenței pe piață.

Propunerile și solicitările participanților vor fi transmise Consiliului Concurenței spre examinare.

Nota: dința a fost organizată pe platforma Comitetelor pentru Antreprenoriat Sectoriale: în Agricultură, Industrie și Prestării Serviciilor, care reprezintă un instrument eficient de facilitare a dialogul public- privat, de consultare cu membrii CCI a proiectelor de acte normative, politici de dezvoltare a sectoarelor economiei naționale și de dezbatere a altor subiecte de interes deosebit pentru mediul de afaceri. Regulamentele de activitate ale Comitetelor sunt accesibile pe pagina web a CCI a RM: http://chamber.md/sistemul-cameral/comitete-sectoriale/.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău