Merge în spațiu cu Jeff Bezos, dar are bilet de 200.000 $ de la Virgin Galactic pe care l-a cumpărat în urmă cu 10 ani

15 Iul. 2021, 09:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iul. 2021, 09:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Wally Funk, pasagera în vârsta de 82 de ani, va călători în cosmos împreună cu Jeff Bezos la bordul rachetei New Origin Shepard de la Blue Origin săptămâna viitoare, va fi prima dată când se îndreaptă spre spațiu – dar se pare că nu va fi ultima.

Funk este aviator în vârstă de 82 de ani, care a fost invitată de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, să fie al patrulea pasager în zborul său spațial pe 20 iulie. În urmă cu peste un deceniu, Funk a plătit 200.000 de dolari pentru o viitoare călătorie pe avionul suborbital al Virgin Galactic, potrivit The Guardian – și se pare că nu are intenția de a renunța la locul ei.

“În acest moment, da, Wally intenționează să zboare și cu Virgin Galactic”, a declarat agentul lui Funk, Loretta Hall, pentru Insider într-un e-mail.

Virgin Galactic a declarat pentru Insider că compania nu a comentat „identitățile viitorilor astronauți”. Blue Origin nu a răspuns unei solicitări de comentarii cu privire la planurile lui Funk.

La începutul acestei luni, Bezos a anunțat că Funk i se va alătura, fratele său mai mic Mark și un al treilea pasager în călătoria lor de 11 minute în spațiu. (Celălalt pasager, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a plasat oferta câștigătoare de 28 de milioane de dolari într-o licitație pentru scaun luna trecută.)

„Nimeni nu a mai așteptat”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram. – E timpul. Bine ai venit la echipaj, Wally.

În 1961, Funk s-a alăturat unei misiuni spațiale pentru femei, numită „Mercur 13.” Ea s-a angajat într-o serie extinsă de teste și antrenamente, pe care le-a acceptat – a declarat pentru Texas Monthly că cercetătorii i-au spus că a performat mai bine decât orice alt astronaut din program, bărbat sau femeie.

Dar programul a fost în cele din urmă abandonat, iar Funk nu a ajuns niciodată în spațiu. În 1962, două dintre femeile din program au mărturisit în fața Comitetului pentru Știință și Astronautică al Camerei că li s-a refuzat posibilitatea doar pentru că erau femei.

Funk a început mai târziu o lungă carieră în zbor, devenind prima femeie inspector de siguranță la Administrația Federală a Aviației și colaborând cu Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi, potrivit Texas Monthly.

Într-un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Bezos, Funk a spus că a învățat peste 3.000 de oameni să zboare.

Zborul îl va duce pe Bezos și pasagerii săi  la 62 de mile deasupra Pământului până la marginea spațiului. În interiorul navei, Bezos și colegii săi de bord vor avea la dispoziție trei minute pentru a pluti și a vedea Pământul de departe sau pentru a privi adâncurile spațiului cosmic.

În timp ce misiunea Blue Origin va fi o etapă majoră – este prima dată când compania trimite pasageri umani în spațiu – de atunci a fost ușor eclipsată de Virgin Galactic și de fondatorul său miliardar, Richard Branson.

Duminică, Branson și trei colegi de echipaj au zburat 55 de mile deasupra Pământului la bordul avionului spațial al Virgin Galactic, au plutit în gravitație zero timp de aproximativ cinci minute și s-au întors în siguranță pe Pământ.

Zborul lui Branson – care l-a învins pe Bezos cu nouă zile, fapt pe care Branson l-a numit „o coincidență incredibilă, minunată” – părea să-l îndoiască pe Blue Origin, care a spus că zborul nu va ajunge suficient de sus pentru a conta cu adevărat.

Cu toate acestea, Virgin intenționează să înceapă să ofere zboruri suborbitale turiștilor spațiali anul viitor și a vândut deja 600 de bilete turiștilor spațiali, inclusiv SpaceX și CEO-ul Tesla Elon Musk – și, bineînțeles, Funk.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală