Metaversul lui Zuckerberg, o idee proastă? Investitor: Au produs un rău incalculabil

05 Nov. 2021, 07:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
05 Nov. 2021, 07:44 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Unul dintre investitorii timpurii la Facebook se pronunță public împotriva planurilor de realizare a metaversului anunțat de compania lui Mark Zuckerberg.

Meta, numele ales de Facebook pentru rebranding, investește miliarde de dolari în acest proiect care împinge limitele cunoscute ale realității virtuale.

„Facebook nu ar trebui să fie lăsat să creeze un metavers distopic. Este o idee proastă iar faptul că stăm și ne uităm (la acest proiect) ca și când ar fi ceva normal ar trebui să alarmeze pe toată lumea”, a declarat Roger McNamee (colaj foto, stânga), investitorul Facebook intervievat de BBC.

McNamee s-a transformat într-un critic al Facebook pe măsură ce a constatat creșterea dezinformării pe această platformă.

Investitorul și-a exprimat scepticismul că „metaversul ar fi sigur” în mâinile fondatorului și directorului executiv Mark Zuckerberg.

„O autoritate legislativă sau de reglementare n-ar trebui, în niciun caz, să permită Facebook să activeze în metavers sau să intre în domeniul criptomonedelor.  Facebook ar fi trebuit să-și piardă dreptul de a face propriile alegeri. Ar trebui ca un organism de reglementare să aprobe în prealabil tot ceea ce fac ei. Răul pe care l-au produs până acum este incalculabil”, a estimat McNamee.

Evident, oficialii Facebook vorbesc public dintr-o perspectivă complet diferită.

Metaversul, factorul care dă formă internetului, spun oficialii lui Mark Zuckerberg

Directorul de produs al Meta, Chris Cox, le-a spus participanților la evenimentul Web Summit din Lisabona că metaversul ar urma să facă „internetul mai puțin plat”.

Cox susține că metaversul ar fi un spațiu pentru întâlniri considerabil mai bun decât sistemul videoconferințelor.

El mai spune că metaversul ar fi următorul pas pentru internet în ansamblu, nu doar pentru compania lui Mark Zuckerberg.

„Tehnologia începe adesea cu versiuni la rezoluție mică a ceea urmează să devină”, argumentează reprezentantul Meta.

Reacțiile utilizatorilor Oculus – dispozitivele de realitate virtuală ale Meta – arată că această tehnologie ar putea fi „incredibil de amuzantă”, susține Cox, care a evocat propria sa experiență cu varianta incipientă a metaversului.

Oficial Meta după experiența în Metavers: „Râdeam cu toții”

El a declarat pentru Insider că a urmărit cu soția și cu alți angajați ai companiei o comedie în care personajele erau reprezentate prin avataruri.

„Eram 20 de persoane în cameră și râdeam cu toții”, a mărturisit el, reiterând că tehnologia respectivă ar fi un bun substitut pentru videoconferințe.

„Toată lumea a obosit de videoconferințe. Nu știi cine se uită la cine și toată lumea întrerupe constant pe toată lumea”, a insistat el, adăugând că „întâlnirile în metavers ar fi mult mai bune iar Meta lucrează la îmbunătățirea sunetului spațial și a limbajului corporal în realitatea virtuală”.

Chris Cox a fost întrebat de ce ar dori cineva să participe la întâlniri în realitatea virtuală și a răspuns: „(Metavarsul) nu va înlocui viața reală iar eu nu doresc să proiectez nimic care ar avea acest scop”.

Un alt (fost) director de produs a spus în Congres de ce Mark Zuckerberg nu ameliorează algoritmii Facebook

Un alt director de produs – altul decât metaversul Facebook – s-a aflat la originea dezvăluirilor recente despre algoritmii Facebook care încurajează angajamentului utilizatorilor platformei pe baza conținutului care incită la ură și dezbinare.

Frances Haugen a fost audiată luna trecută în Congresul american după ce a distribuit presei și legiuitorilor americani numeroase documente interne ale companiei, menite să-i susțină acuzațiile la adresa Facebook.

„M-am alăturat Facebook deoarece cred că Facebook are potențialul de a aduce la suprafață ce este mai bun în oameni dar mă aflu aici astăzi pentru că am ajuns la concluzia că produsele Facebook sunt dăunătoare pentru copii, alimentează dezbinarea și dăunează democrației.Conducerea companiei știe cum să facă mai sigure Instagram și Facebook dar nu va face schimbările necesare pentru că pune profiturile astronomice înaintea oamenilor”, a spus fosta directoare Facebook în cadrul audierii.

Facebook, afectat de o nouă pană, la o lună după căderea masivă a platformei web, a Instagram și WhatsApp

Serviciile platformelor controlate de compania lui Mark Zuckerberg au înregistrat noi probleme, miercuri seară.

Mii de internauți din toată lumea s-au plâns că nu pot utiliza mesageria Instagram, fiindu-le imposibil să vadă, să primească sau să trimită mesaje.

Sesizările lor au fost înregistrate de site-ul DownDetector.

„Totul funcționează bine pe Instagram și Facebook, cu excepția serviciilor lor de mesagerie”, a detaliat un internaut.

Alții au spus însă că nu pot posta mesaje în niciun fel.

În octombrie, Facebook, Instagram și WhatsApp au căzut la nivel global pentru cel puțin șase ore.

Incidentul de miercuri este primul de acest tip semnalat după ce compania, cu reputația afectată de mai multe scandaluri, a anunțat că își schimbă numele în Meta.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău