Microsoft renunță definitiv la Internet Explorer în 2022. Pe ce browser se va concentra compania

20 Mai 2021, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 15:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

La început Internet Explorer era un browser destul de folosit, însă la moment a devenit doar o sursă de amuzament pe rețelele de socializare și va deveni istorie, de anul viitor.

Într-o postare pe blogul oficial, Microsoft a anunțat că Internet Explorer va înceta să mai existe de pe 15 iunie 2022. Compania se va concentra pe Edge, browserul pe care l-au lansat în urmă cu 6 ani pentru Windows 10.

„Edge este mai rapid, mai sigur și oferă o experiență modernă”, a explicat Microsoft.

În ultimii ani, Internet Explorer a atras atenția doar cu pagina de Facebook umoristică pe care postează evenimente la mult timp după ce au avut loc. Aluzie la faptul că Internet Explorer este lent.l

La moment cel mai popular browser este Google Chrome care domină de câțiva ani.

În 2009 Internet Explorer era numărul 1 cu peste 65% dintre utilizatori, în 2009. Chrome a crescut enorm și în 2015 avea deja 55.39% din piață, fiind urmat de Internet Explorer și Mozilla. Am ales 2015 deoarece atunci a apărut Microsoft Edge.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău