Microsoft renunță definitiv la Internet Explorer în 2022. Pe ce browser se va concentra compania

20 Mai 2021, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 15:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

La început Internet Explorer era un browser destul de folosit, însă la moment a devenit doar o sursă de amuzament pe rețelele de socializare și va deveni istorie, de anul viitor.

Într-o postare pe blogul oficial, Microsoft a anunțat că Internet Explorer va înceta să mai existe de pe 15 iunie 2022. Compania se va concentra pe Edge, browserul pe care l-au lansat în urmă cu 6 ani pentru Windows 10.

„Edge este mai rapid, mai sigur și oferă o experiență modernă”, a explicat Microsoft.

În ultimii ani, Internet Explorer a atras atenția doar cu pagina de Facebook umoristică pe care postează evenimente la mult timp după ce au avut loc. Aluzie la faptul că Internet Explorer este lent.l

La moment cel mai popular browser este Google Chrome care domină de câțiva ani.

În 2009 Internet Explorer era numărul 1 cu peste 65% dintre utilizatori, în 2009. Chrome a crescut enorm și în 2015 avea deja 55.39% din piață, fiind urmat de Internet Explorer și Mozilla. Am ales 2015 deoarece atunci a apărut Microsoft Edge.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.