Mihai Iuzvac la emisiunea 10 LEI „Ne-am întâlnit într-o vară, savurând un vin…”. Cum a început povestea Bahu Winery

13 Feb. 2023, 17:29
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
13 Feb. 2023, 17:29 // Interviu //  MD Bani

Vinul reunește prietenii și îi inspiră să deschidă noi afaceri. Așa a început și istoria Bahu Winery – un mic producător de vin din Republica Moldova. Într-o seară de vară, la un pahar de vin, doi prieteni: Mihai Iuzvac și Anton Deleu au pus bazele unei mici afaceri care deja le aduce roade – au început să producă vin. În cadrul emisiunii 10 LEI, realizată de Bani.md în colaborare cu RLIVE TV, Mihai Iuzvac a oferit mai multe detalii despre istoria Bahu Winery, despre vinurile produse, prețuri și profit.

Istoria Bahu Winery

Așadar, toată istoria a început într-o seară de vară, când cei doi prieteni s-au întâlnit la un pahar de vin de casă, produs chiar de familia lui Mihai. În timp ce discutau și savurau vinul, a apărut ideea de a lansa o afacere, pentru a produce vin de calitate mai înaltă.

„A fost foarte rapid, toamna era aproape și noi în timp de două luni am reușit să facem o schiță de business plan, partea tehnică; am comandat utilajul și chiar în momentul în care se recoltau strugurii, eu montam utilajul. A fost destul de greu la început” a declarat Mihai Iuzvac.

Afacerea a fost lansată în anul 2020 și în 2021 au fost produse primele sticle de vin. În primul an au reușit să producă aproximativ 3.000 de sticle de vin din gama clasică „Sauvignon Blanc”, „Sauvignon Blanc Fume”, „Pinot Grigio” și Pinot Noir”. Apoi, în 2022, Bahu Winery a lansat o gamă nouă de vinuri și în 2023 a pregătit noi surprize pentru iubitorii de vin printre care Cabernet Sauvignon Franc.

Datorită participării la expoziții și degustări vinurile Bahu au reușit să atragă atenți consumatorilor de vin din țara noastră.

Mihai Iuzvac a recunoscut că pasiunea pentru vin s-a transmis din generație în generație. Astfel, și-a dorit să continue această activitate. În cadrul Bahul Winery, Mihai este cel care se ocupă de producerea vinului, iar Anton de partea administrativă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

O afacere de viitor

Chiar dacă afacerea obține deja profit, toți banii sunt reinvestiți pentru dezvoltarea afacerii. Potrivit lui Mihai Iuzvac, o vinărie este o afacere de viitor.

Strugurii pentru producerea vinurile Bahu provin dintr-o localitate pitorească – Bahu, din raionul Călărași. De aici vine și numele vinurilor. Pe viitor, urmează ca Bahu Winery să-și deschidă ușile pentru vizitatori.

„În prezent avem lucrări de construcție. Mulți ne întreabă „Când putem să venim?”, „Când putem să vă vizităm?”, În prezent construim, stricăm, amenajăm. Partea de amenajare este o muncă destul de mare, pentru că, în prezent, afacerea cu vinul e o afacere secundară, fiindcă suntem implicați în alte activități. Lucrăm mai mult în weekend, în concedii.”

Realitatea Live

16 Mai 2025, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
16 Mai 2025, 16:18 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Administrația portuară a Siriei a semnat un memorandum cu gigantul logistic din Emiratele Arabe Unite, DP World, cel mai mare operator portuar din lume, pentru dezvoltarea portului Tartus, a anunțat televiziunea de stat siriană. Investiția planificată se ridică la 800 de milioane de dolari și vizează modernizarea terminalelor și serviciilor logistice, transformând Tartus într-un „nod cheie al comerțului regional și internațional”.

Acordul cu DP World vine după ce guvernul sirian a anulat parteneriatul anterior cu Rusia privind administrarea civilă a portului Tartus. În ianuarie, publicația Al-Watan relata că noul executiv de la Damasc a reziliat acordul semnat în 2019, care prevedea o concesiune pe 49 de ani. Conform directorului vamal din Tartus, Riad Joudi, portul era practic inactiv din cauza taxelor ridicate și a problemelor tehnice.

Acordul cu DP World mai prevede amenajarea de zone economice speciale și construcția de noi terminale și centre de tranzit în diverse regiuni ale Siriei.

Deocamdată, Rusia păstrează controlul asupra bazelor sale militare din Siria, iar autoritățile ruse au declarat că mențin contactul cu noua conducere siriană pentru toate „chestiunile de actualitate”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că dialogul cu Damascul continuă.

Aceasta nu este singura inițiativă a Siriei privind modernizarea infrastructurii portuare: la 1 mai, guvernul sirian a semnat un alt acord, în valoare de 230 de milioane de euro, cu compania franceză CMA CGM pentru exploatarea portului Latakia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO