Miliardari de coșmar pentru angajați. Stau cu ochii pe ceas și pe parcare

12 Ian. 2024, 06:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
12 Ian. 2024, 06:30 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Bill Gates, Elon Musk şi mulţi alţii au un comportament ciudat faţă de angajaţi. Aşadar, dacă aveaţi impresia că viaţa poate fi uşoară atunci când se lucrează pentru miliardari, este total greşit.

Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos şi mulţi alţii au un comportament ciudat faţă de angajaţi. Miliardarii spun că doar aşa pot avea succes şi, din acest, motiv sunt greu de suportat de către angajați.

De exemplu, în prezent, Microsoft s-a clasat pe locul al doilea în topul Forbes ca cei mai buni angajatori în 2023. Gigantul tehnologic a obținut un punctaj bun în mai multe domenii. Şi anume, dezvoltarea talentelor, opțiunile de lucru la distanță, beneficiile pentru concediul parental, diversitatea.

Bill Gates îşi petrecea timpul în parcare

Cu toate acestea, este puțin probabil ca firma să se fi clasat undeva pe această listă pe vremea când co-fondatorul Bill Gates încerca să înființeze firma, la mijlocul și sfârșitul anilor ’70.

În acele vremuri, Bill Gates avea reputația unui manager care memora numerele de înmatriculare ale mașinilor fiecărui angajat pentru a-i putea urmări.

„Devenise din ce în ce mai mult un șef de serviciu care dădea târcoale parcării în weekenduri pentru a vedea cine a ajuns”, a declarat cofondatorul Paul Allen.

Bill Gates nu este singurul șef ciudat din clubul miliardarilor. De fapt, unii antreprenori faimoși susțin că aceasta este singura modalitate de a conduce o companie spre succes.

Cu toate acestea, acest comportament al lui Bill Gates a fost criticat în ultimii ani. Unii se întreabă dacă un management strict este o condiție prealabilă pentru succes – sau un obstacol enervant pentru angajați.

Şi Jeff Bezos este greu de suportat de către angajaţi

Există o listă lungă de antreprenori care sunt la fel de faimoși pentru că au avut succes, dar și pentru că sunt greu de suportat. Mai exact se lucrează dificil cu ei.

Steve Jobs era cunoscut pentru faptul că era nemilos și autoritar cu angajații, potrivit partenerului său de afaceri Steve Wozniak. Cultura de lucru „ultra hardcore” a lui Elon Musk i-a făcut pe unii angajați să adoarmă efectiv pe podeaua biroului după ce lucrau 12 ore.

Nici Jeff Bezos nu este mai prejos. În 2023, șoferii de livrare de la Amazon au intentat un proces împotriva companiei pentru că i-a obligat să urineze în sticle – în loc să se oprească pentru a merge la toaletă – în timpul turelor lor.

Este suficient să spunem că miliardarii nu se chinuie să împingă oamenii la limita sănătății mintale. Această cultură de lucru agresivă este cu adevărat o cheie a succesului sau o bătaie de cap inutilă? Cercetările par să încline spre a doua variantă.

Controlul șefilor este contraproductiv

Cercetătorii au studiat impactul micromanagementului în ultimii ani, iar rezultatele s-ar putea să nu fie surprinzătoare pentru oricine a lucrat pentru un șef dificil. Un studiu publicat în Asian Journal of Economics and Banking a constatat că șefii care controlează reduc moralul și productivitatea angajaților. De fapt, productivitatea a avut de suferit chiar dacă micromanagerul susținea cumva moralul angajaților.

Șefii autoritari au subminat autonomia angajaților și i-au făcut pe aceștia să fie mai predispuși să fie de acord cu știrile false, chiar dacă știau că sunt false, potrivit unui articol recent publicat în Scientific Reports.

Deloc surprinzător, angajații nu sunt dornici să lucreze sub controlul șefilor

Nu este surprinzător faptul că angajații nu sunt încântați să lucreze pentru șefi care îi controlează. Un sondaj realizat de Monster a arătat că 73% dintre lucrători au considerat că micromanagementul este cea mai mare problemă la locul de muncă.

De asemenea, sondajul a constatat că 46% dintre lucrători ar lua în considerare posibilitatea de a pleca din această cauză. Micromanagementul ar putea fi inutil și pentru liderii de afaceri care încearcă să intre în clubul miliardarilor.

Warren Buffett este exemplul perfect. Metoda sa are succes

Stilul de management al lui Buffett a fost descris ca fiind lipsit de implicare și laissez-faire. Proprietarilor de afaceri achiziționate de compania sa li se permite „să funcționeze pe cont propriu, fără ca noi să îi supraveghem și să îi monitorizăm în vreun fel”, a declarat Buffett.

„Majoritatea managerilor folosesc magnific independența pe care le-o acordăm, menținând o atitudine orientată spre proprietar”, a spus magnatul.

Cu alte cuvinte, Buffett are încredere în asociații săi pentru a lucra independent, cu o supraveghere minimă. Dacă al șaptelea cel mai bogat om din lume nu are nevoie de micromanagement pentru a reuși, probabil că nu este necesar pentru nimeni altcineva, scrie finance.yahoo.com.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău