Miliardarul Musk a găsit un nou vinovat pentru problemele cu banii ale „X”

05 Sept. 2023, 16:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Sept. 2023, 16:52 // Actual //  Lupu Eduard

„Pentru a reabilita numele platformei noastre în ceea ce priveşte antisemitismul, se pare că nu avem de ales decât să dăm în judecată Liga Anti-Defăimare … O, ce ironie!”, a scris Elon Musk într-un mesaj postat luni seara pe X, noul nume pe care l-a ales recent pentru Twitter.

Miliardarul acuză ADL că este responsabilă de pierderea veniturilor generate de platforma sa.

„Pe baza feedback-ului agenţiilor de publicitate, ADL pare să fie responsabilă pentru pierderea majorităţii veniturilor noastre”, a declarat miliardarul, adăugând că „agenţii de publicitate evită controversele, aşa că tot ce are nevoie ADL pentru a ne distruge veniturile din publicitate în Statele Unite şi Europa este să facă acuzaţii nefondate”.

„Această ‘controversă’ îi determină pe agenţii de publicitate să ia o ‘pauză’, însă această pauză este permanentă până când ADL dă undă verde, ceea ce nu va face până când nu vom suspenda în secret sau interzice orice cont care nu le convine”, a acuzat Musk.

De când a cumpărat Twitter la sfârşitul lunii octombrie anul trecut, CEO-ul Tesla a bulversat platforma, cu disponibilizări masive – au mai rămas 1.500 de angajaţi din cei 8.000 cât erau înainte – până la schimbarea foarte recentă a numelui.

Elon Musk a admis că Twitter ar putea „eșua”

În pofida acuzațiilor sale la adresa ADL și a altor organizații, analiștii afirmă că mai degrabă abordarea sa controversată în ceea ce priveşte moderarea conţinutului şi lansările haotice de noi produse, cum ar fi autentificarea plătită a utilizatorilor, i-au speriat pe agenţii de publicitate.

Elon Musk a pus capăt mai ales luptei împotriva dezinformării cu privire la COVID-19 şi a decis o amnistie pentru multe conturi interzise anterior din cauza încălcării repetate a regulilor împotriva dezinformării sau a hărţuirii.

Zeci de mii de utilizatori au fost primiți înapoi pe platformă, inclusiv persoane ale căror conturi au fost suspendate din cauza incitării la ură.

Potrivit mai multor ONG-uri, numărul insultelor homofobe şi rasiste a crescut vertiginos pe platforma de socializare.

Înspre sfârșitul lunii trecute, Elon Musk a admis în premieră că platforma sa de socializare ar putea eșua, „cum au prezis atât de mulți”.

„Adevărul trist este că în momentul de față nu există ‘rețele de socializare’ grozave. S-ar putea ca noi să eșuăm, cum au prezis atât de mulți, dar vom da tot ce avem mai bun pentru a ne asigura că este măcar una”, a scris acesta pe X/Twitter în data de 20 august.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

03 Dec. 2023, 15:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2023, 15:20 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda provocărilor economice actuale, ministrul Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, a vorbit deschis despre determinarea de a transforma stagnarea într-un avânt economic semnificativ într-un viitor apropiat. Într-un podcast al Ziarului de Gardă, Alaiba a subliniat nevoia de reforme curajoase și a exprimat încrederea că acestea vor aduce prosperitatea mult dorită țării.

„Nu este cea mai bună perioadă să fii responsabil de economie, iar ambiția noastră nu este deloc mai jos decât alte țări care au trecut prin etape similare”, a declarat ministrul, adăugând că momentul actual reprezintă o oportunitate unică pentru a face diferența. „Suntem la răscruce de drumuri, între stagnare și pregătirea pentru un avânt economic semnificativ.”

A făcut referire la țări precum Irlanda, Estonia și Georgia, afirmând că acestea au traversat momente dificile în trecut, dar au reușit să-și transforme economiile și să devină exemple de succes. „Este timpul nostru să implementăm reforme curajoase, poate uneori mai dificil de explicat, dar care, cumulativ, vor oferi un epos economic de care avem nevoie ca și țară.”

Ministrul Alaiba a subliniat angajamentul echipei sale și a guvernului în ansamblu pentru a duce la bun sfârșit aceste reforme. „Știm ce trebuie făcut, ne ocupăm împreună cu colegii noștri din minister și din guvern. Suntem determinați să punem Moldova pe harta creșterii economice durabile.”

Fondul Monetar Internațional (FMI) a confirmat în cea mai recentă revizuire a Perspectivelor Economice Mondiale (WEO) că prognoza de creștere a Produsului Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova rămâne stabilă, anticipând o creștere de 2% în 2023 și de 4,3% în 2024.

În ceea ce privește alte instituții financiare internaționale, Banca Mondială a menținut prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei la 1,8% în 2023, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a îmbunătățit prognoza privind PIB-ul pentru acest an, prevedând acum o creștere economică zero, în locul declinului de 1,3% anticipat anterior.

Datele recente ale PIB-ului Moldovei arată că în prima jumătate a anului 2023, aceasta a înregistrat o scădere de 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022. Cu toate acestea, BERD menține optimismul, prognozând o creștere de 3,5% în 2024.

Într-o notă separată, Banca Mondială estimează că rata inflației în Moldova va atinge 14,1% în 2023, urmând să scadă la 6,2% în 2024 și 4,9% în 2025, conform noului raport economic pentru regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău