Miliardarul Warren Buffett: Oamenii rămân SĂRACI pentru că își cheltuie banii pe 12 lucruri inutile

27 Nov. 2023, 15:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Nov. 2023, 15:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Warren Buffett, unul dintre miliardarii lumii, a identificat 12 moduri în care oamenii săraci își cheltuie resursele în mod eronat, contribuind la perpetuarea cercului vicios al sărăciei. Principalele greșeli identificate de Buffett:

 1. Neglijarea dezvoltării personale: Buffett susține că cea mai bună investiție este în propria dezvoltare personală, îmbunătățirea competențelor și a educației putând crește potențialul de câștig financiar.
 2. Folosirea excesivă a cardurilor de credit: Desi cardurile de credit sunt convenabile, ratele mari ale dobânzilor pot duce rapid la datorii. Buffett sfătuiește evitarea cheltuielilor inutile care pot conduce la astfel de probleme financiare.
 3. Cheltuieli inutile în baruri și terase: Cheltuielile sociale, precum mersul in baruri, pot fi considerate inutile. Buffett recomandă alternative mai accesibile pentru întâlnirile sociale.
 4. Achiziționarea celor mai noi gadgeturi: Buffett sugerează că modelele mai vechi pot fi la fel de utile și evită achiziționarea constantă a ultimelor gadgeturi.
 5. Cheltuieli excesive pe haine: Miliardarul optează pentru simplitate în garderobă și recomandă alegerea hainelor clasice și rezistente în detrimentul mărcilor scumpe.
 6. Achiziționarea de mașini noi: Recomandând achiziționarea de mașini second-hand care să fie menținute funcționale, Buffett evidențiază deprecierea rapidă a mașinilor noi.
 7. Abonamente neutilizate la sală: Descurajează abonamentele la sală neutilizate, sugerând că rutinele de fitness gratuite sau la preț redus sunt la fel de eficiente.
 8. Abonamente online inutile: Buffett îndeamnă la monitorizarea și anularea abonamentelor online care nu aduc plus valoare.
 9. Utilizarea excesivă a produselor de îngrijire a pielii: Recomandă evitarea utilizării excesive a produselor cosmetice scumpe.
 10. Petrecerea excesivă în cluburi de noapte: Sugerând alternative mai ieftine, cum ar fi mesele gătite acasă și serile de film, pentru a reduce costurile.
 11. Participarea frecventă la jocuri de noroc: Subliniază importanța înțelegerii șanselor și evitarea deciziilor financiare bazate pe emoții de moment.
 12. Fumatul: Pe lângă impactul asupra sănătății, Buffett atrage atenția asupra costurilor ridicate ale fumatului și încurajează renunțarea la acest obicei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:26 // Actual //  Lupu Eduard

China a cumpărat peste 20 de nave încărcate cu cereale furajere de pe piaţa internaţională în ultimele două săptămâni, cel mai mare importator mondial profitând de scăderea cotaţiilor la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea tranzacţiilor, China a cumpărat cantităţi mari de porumb, sorg şi orz din partea mai multor furnizori, inclusiv Ucraina şi SUA. Ar fi vorba de achiziţii de peste 1,2 milioane de tone de cereale, având în vedere că o navă transportă în medie 60.000 de tone de cereale.

Acest val de achiziţii vine într-un moment în care preţurile cresc în China dar cotaţiile de referinţă la porumb la bursa de la Chicago au atins cel mai scăzut nivel de după 2020, afectate de livrările mari din partea unor importanţi exportatori, precum Brazilia şi SUA. Această adâncire a decalajului dintre preţurile de pe piaţa locală şi cele de la nivel internaţional au făcut achiziţiile din străinătate şi mai atractive.

Sursele au dezvăluit că printre achiziţiile Chinei se numără cel puţin 10 nave încărcate cu porumb din Ucraina, care urmează a fi livrate începând din martie şi până în luna mai, cel puţin cinci nave cu sorg din SUA şi şase nave încărcate cu orz cu livrarea în aceiaşi perioadă.

Preţurile la cereale pe piaţa din China au crescut pe măsură ce autorităţile de la Beijing au decis să urgenteze procesul de acumulare de cereale pentru rezerva de stat, în ideea de a susţine piaţa până la plantarea noii recolte. Achiziţiile statului au contracarat cererea modestă de cereale furajere din partea sectorului creşterii animalelor, unde crescătorii de porci au înregistrat pierderi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău