Ministerul Economiei, prognoze mai optimiste pentru Moldova. Vom trăi mai bine?

09 Oct. 2021, 08:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Oct. 2021, 08:54 // Actual //  Lupu Eduard

Creșterea economică a Republicii Moldova în anul 2021 va depăși 7%, a declarat într-un interviu pentru Europaliberă, Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, care a precizat că recent Banca Mondială a modificat prognoza pentru creșterea PIB-ului Moldovei pentru acest an, majorând-o de la 3,8% la 6,8%.

„Ne așteptăm ca PIB-ului să depășească 7%. Dar nu vreau să fac știri senzaționale din acest lucru, deoarece este clar că această creștere se datorează bazei scăzute din 2020 (scăderea PIB a fost de 7%) și, evident, în acest context, este firesc să fie o creștere bună. Dar este deja bine că, cel puțin, începem să ne recuperăm”, a menționat Gaibu.

Potrivit lui, Republica Moldova nu va ajunge încă la nivelul anterior, dar cel puțin ”vom fi la situația de dinainte de COVID, iar anul viitor ne vom recupera pe deplin”,

Anterior, a fost anunțat că bugetul Moldovei pentru 2021 a fost întocmit ținând cont de creșterea economică proiectată pentru acest an cu 4,7%. Ulterior, prognozele macroeconomice au fost revizuite, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că creșterea reală a PIB-ului Moldovei în 2021 va fi de 6%.

În estimările sale, Banca Mondială susținea că economia Republicii Moldova a fost grav afectată de pandemie și sărăcit populația. Recesiunea din 2020 a dus la o creștere a sărăciei de la 25,2% în 2019 la 26,8% în 2020. Deși rata sărăciei a crescut mai mult în zonele urbane decât în zonele rurale, zonele rurale rămân mult mai slabe: rata sărăciei acolo în 2020 a fost de 35,3%, comparativ cu 14% în orașe.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei