AȘA NU! Un recrutor de top de la Amazon dezvăluie greșeala de interviu care te poate costa slujba

08 Oct. 2021, 16:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2021, 16:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare secundă contează pentru a face o primă impresie în timpul unui interviu de angajare. Intervievatorii vor acorda atenție chiar și detaliilor minore, cum ar fi postura și contactul vizual, deoarece vor stabili dacă sunteți sau nu potrivit pentru post.

Potrivit unui recrutor senior de la Amazon, mulți dintre candidați fac o greșeală care îi poate costa slujba – folosesc cuvinte neadecvate.

„Cl mai mult urăsc când candidații folosesc cuvinte necenzurate sau limbaj neadecvat în timpul unui interviu”, spune el. „Este un turnoff major, nu merge prea bine sau nu se simte deloc profesionist”, a declarat DJ Cabeen pentru CNBC Make It.

Potrivit recrutorului de la Amazon, această greșeală este făcut atât de tineri fără experiență cât și de cei cu o vastă experiență în spate.

„Recrutez de mai bine de 10 ani și nu vă pot spune câte interviuri am avut cu candidați care folosesc cuvinte necenzurate”, spune Cabeen. „Nu sunt doar candidați tineri, sunt și candidați mai în vârstă, cu foarte multă experiență.”

O altă gafă pe care Cabeen a observat-o în timpul interviurilor este că candidații se prezintă fără să știe informații de bază despre echipa sau rolul pentru care candidează.

„Să pregătești bine pentru aceste interviuri este ceva ce, din păcate, mulți oameni nu înțeleg”, spune el.

Cabeen recomandă persoanelor interesate de un post de muncă să afle mai multe despre companie și despre postul de muncă pentru care candidează.

De asemenea, Cabeen recomandă un alt mod ușor de a ieși în evidență în orice interviu de angajare: găsiți ceva în comun cu intervievatorul, cum ar fi un hobby preferat sau un loc în care ați locuit amândoi.

„Acele mici puncte de legătură fac conversația să se simtă mai confortabilă și îmi arată că oamenii au acordat cu adevărat timp pentru a se pregăti pentru acest interviu, ceea ce mă impresionează întotdeauna”, spune el. „De asemenea, mă liniștește mai mult, deoarece intervievatorii devin nervoși și la aceste conversații, chiar dacă le facem toată ziua!”

 

Realitatea Live

27 Sept. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2022, 04:46 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, au anunţat luni că vor investi 70 de milioane de dolari în firmele din sectorul tehnoloc şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a informat că va investi 30 de milioane de dolari într-un fond gestionat de firma de private equity Horizon Capital. Separat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a informat că va investi acum 40 de milioane de dolari în acelaşi fond gestionat de Horizon Capital, adăugând că ar putea să adauge alte 10 milioane de dolari la o dată ulterioară.

„Industria de IT din Ucraina rămâne un punct luminos într-o economie care a pierdut aproape cinci milioane de locuri de muncă începând din luna februarie 2022, din cauza războiului”, a informat Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).

La rândul său, BERD a precizat că fondul Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), gestionat de Horizon Capital, intenţionează să strângă un total de 250 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a face investiţii de capital, variind între 10 şi 30 de milioane de dolari, concentrându-se pe IMM-urile din tehnologie şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Analiştii se aşteaptă ca economia Ucrainei să se contracteze cu 30-35% în acest an, în timp ce Banca Mondială a estimat la aproape 350 de miliarde de dolari costurile reconstruirii Ucrainei după invazia rusească.

„Unele firme au încetat operaţiunile, iar altele au fost forţate să se adapteze la noua realitate a perturbărilor logistice, lipsă de carburant, mutarea facilităţilor de producţie şi a personalului, controale valutare mai stricte şi lipsă de finanţare”, a subliniat BERD.

IFC, parte din Grupul Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente. Instituţia activează în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2022, IFC a angajat o sumă-record de 32,8 miliarde dolari americani companiilor private şi instituţiilor financiare din ţări în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună în timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău