AȘA NU! Un recrutor de top de la Amazon dezvăluie greșeala de interviu care te poate costa slujba

08 Oct. 2021, 16:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2021, 16:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare secundă contează pentru a face o primă impresie în timpul unui interviu de angajare. Intervievatorii vor acorda atenție chiar și detaliilor minore, cum ar fi postura și contactul vizual, deoarece vor stabili dacă sunteți sau nu potrivit pentru post.

Potrivit unui recrutor senior de la Amazon, mulți dintre candidați fac o greșeală care îi poate costa slujba – folosesc cuvinte neadecvate.

„Cl mai mult urăsc când candidații folosesc cuvinte necenzurate sau limbaj neadecvat în timpul unui interviu”, spune el. „Este un turnoff major, nu merge prea bine sau nu se simte deloc profesionist”, a declarat DJ Cabeen pentru CNBC Make It.

Potrivit recrutorului de la Amazon, această greșeală este făcut atât de tineri fără experiență cât și de cei cu o vastă experiență în spate.

„Recrutez de mai bine de 10 ani și nu vă pot spune câte interviuri am avut cu candidați care folosesc cuvinte necenzurate”, spune Cabeen. „Nu sunt doar candidați tineri, sunt și candidați mai în vârstă, cu foarte multă experiență.”

O altă gafă pe care Cabeen a observat-o în timpul interviurilor este că candidații se prezintă fără să știe informații de bază despre echipa sau rolul pentru care candidează.

„Să pregătești bine pentru aceste interviuri este ceva ce, din păcate, mulți oameni nu înțeleg”, spune el.

Cabeen recomandă persoanelor interesate de un post de muncă să afle mai multe despre companie și despre postul de muncă pentru care candidează.

De asemenea, Cabeen recomandă un alt mod ușor de a ieși în evidență în orice interviu de angajare: găsiți ceva în comun cu intervievatorul, cum ar fi un hobby preferat sau un loc în care ați locuit amândoi.

„Acele mici puncte de legătură fac conversația să se simtă mai confortabilă și îmi arată că oamenii au acordat cu adevărat timp pentru a se pregăti pentru acest interviu, ceea ce mă impresionează întotdeauna”, spune el. „De asemenea, mă liniștește mai mult, deoarece intervievatorii devin nervoși și la aceste conversații, chiar dacă le facem toată ziua!”

 

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie