INTERVIU VIDEO/ Ilinca Avram: Banii se fac din orice, dacă știi să apreciezi banii, să-i ceri și să-ți prețuiești munca

09 Oct. 2021, 09:14
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Oct. 2021, 09:14 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Ilinca Avram este fostă prezentatoare radio și TV, iar de ceva timp este și antreprenoare. De aproape un an de zile, Ilinca a lansat cursuri de dicție și arta vorbirii în public, iar oamenii din mediul de afaceri reprezintă majoritatea clienților ei. Într-un interviu pentru Bani.md, antreprenoarea a vorbit despre concurența din domeniul în care s-a lansat, cât de importantă este arta comunicării în business și cât de mult contează feedbackul pentru dezvoltarea unei afaceri. De asemenea, Ilinca a oferit multe sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai corectă și mai frumoasă.

Primii pași…

Din dorința de a face o schimbare în viața ei, Ilinca a decis să renunțe la televiziune și să lanseze propria afacere – cursuri de dicție și arta vorbirii în public. A început prin a posta exerciții de dicție pe rețelele de socializare și primea feedback pozitiv.

„Am avut nevoie și am simțit nevoia de o schimbare. Așa că, am avut parte de acea schimbare, care, până la urmă, uite că mi-a adus acest studio. Zic că nimic nu se întâmplă întâmplător și mă bucur foarte mult că am avut curaj să accept provocarea care mi-a fost oferită de soartă, viață.”, a declarat Ilinca Avram.

Antreprenoarea spune că este real să obții bani din educație, ba mai mult bani se fac „din orice”, dacă știi să-i ceri și să-ți apreciezi munca la justa valoare.

În viziunea antrenoarei de dicție, arta comunicării este importantă mereu și oriunde, în special în mediul de afaceri, iar pentru a vorbi frumos trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, printre care și limbajul corpului. Ilinca mai spune că cuvintele reprezintă „un foarte mic procentaj, comparativ cu limbajul paraverbal și nonverbal”.

„Comunicarea nu începe în momentul în care am deschis gura, ci în momentul în care am deschis ușa. este despre cum intrăm, despre postură, despre mers, despre privire, e despre respirație, e despre haine, despre absolut tot. Și atunci este extrem de important să știm să comunicăm frumos.”

Despre începutul afacerii, antreprenoare spune că, a fost „puțin dificil” și a reușit datorită oamenilor care o înconjoară. Potrivit ei, foarte mult contează să ai alături oameni care te susțin, te încurajează, te motivează și te ajută.

„Contează foarte mult oamenii cu care te înconjori.”

Cererea de pe piață și concurența din domeniu

Din spusele Ilincăi, principalii clienți ai cursurilor de dicție și arta vorbirii în public sunt antreprenori și oameni din mediul de business. În principal, lucrează cu adulți. Unii clienți vin de pe rețelele de socilizare, inclusiv TikTok. De asemenea, ea lucrează cu diaspora, online.

Faptul că moldovenii sunt gata să ofere bani pentru asemenea servicii o bucură pe Ilinca, iar concurența care există în acest domeniu nu o sperie, din contra, o bucură.

„Mă bucură că există concurență, important să fie una sănătoasă și să învățăm de la profesioniști. Dacă există oameni pe piață care predau astfel de cursuri, înseamnă că există și cerere, iar eu confirm din punctul meu de vedere că există cerere și oamenii sunt dornici să facă o schimbare, să vorbească mai clar, să-și accepte propria voce.”

Ilinca primește o plăcere nespusă de la ceea ce face, iar rezultatele pe care le obțin cursanții săi o bucură nespus de mult. De asemenea, ea mai spune că, feedbackul are o importanță deosebită pentru dezvoltarea unei afaceri. Datorită feedbackului pe care îl primește, pe viitor, antreprenoarea planifică să rămână în acest domeniu, deși nu are, încă, un plan exact.

De asemenea, în cadrul interviului pentru Bani.md, Ilinca Avram a oferit câteva sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai bună:

  • să articulăm clar cuvintele, să nu le mâncăm;
  • să deschidem gura atunci când vorbim;
  • să verificăm cum se citesc corect cuvintele.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău