INTERVIU VIDEO/ Ilinca Avram: Banii se fac din orice, dacă știi să apreciezi banii, să-i ceri și să-ți prețuiești munca

09 Oct. 2021, 09:14
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Oct. 2021, 09:14 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Ilinca Avram este fostă prezentatoare radio și TV, iar de ceva timp este și antreprenoare. De aproape un an de zile, Ilinca a lansat cursuri de dicție și arta vorbirii în public, iar oamenii din mediul de afaceri reprezintă majoritatea clienților ei. Într-un interviu pentru Bani.md, antreprenoarea a vorbit despre concurența din domeniul în care s-a lansat, cât de importantă este arta comunicării în business și cât de mult contează feedbackul pentru dezvoltarea unei afaceri. De asemenea, Ilinca a oferit multe sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai corectă și mai frumoasă.

Primii pași…

Din dorința de a face o schimbare în viața ei, Ilinca a decis să renunțe la televiziune și să lanseze propria afacere – cursuri de dicție și arta vorbirii în public. A început prin a posta exerciții de dicție pe rețelele de socializare și primea feedback pozitiv.

„Am avut nevoie și am simțit nevoia de o schimbare. Așa că, am avut parte de acea schimbare, care, până la urmă, uite că mi-a adus acest studio. Zic că nimic nu se întâmplă întâmplător și mă bucur foarte mult că am avut curaj să accept provocarea care mi-a fost oferită de soartă, viață.”, a declarat Ilinca Avram.

Antreprenoarea spune că este real să obții bani din educație, ba mai mult bani se fac „din orice”, dacă știi să-i ceri și să-ți apreciezi munca la justa valoare.

În viziunea antrenoarei de dicție, arta comunicării este importantă mereu și oriunde, în special în mediul de afaceri, iar pentru a vorbi frumos trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, printre care și limbajul corpului. Ilinca mai spune că cuvintele reprezintă „un foarte mic procentaj, comparativ cu limbajul paraverbal și nonverbal”.

„Comunicarea nu începe în momentul în care am deschis gura, ci în momentul în care am deschis ușa. este despre cum intrăm, despre postură, despre mers, despre privire, e despre respirație, e despre haine, despre absolut tot. Și atunci este extrem de important să știm să comunicăm frumos.”

Despre începutul afacerii, antreprenoare spune că, a fost „puțin dificil” și a reușit datorită oamenilor care o înconjoară. Potrivit ei, foarte mult contează să ai alături oameni care te susțin, te încurajează, te motivează și te ajută.

„Contează foarte mult oamenii cu care te înconjori.”

Cererea de pe piață și concurența din domeniu

Din spusele Ilincăi, principalii clienți ai cursurilor de dicție și arta vorbirii în public sunt antreprenori și oameni din mediul de business. În principal, lucrează cu adulți. Unii clienți vin de pe rețelele de socilizare, inclusiv TikTok. De asemenea, ea lucrează cu diaspora, online.

Faptul că moldovenii sunt gata să ofere bani pentru asemenea servicii o bucură pe Ilinca, iar concurența care există în acest domeniu nu o sperie, din contra, o bucură.

„Mă bucură că există concurență, important să fie una sănătoasă și să învățăm de la profesioniști. Dacă există oameni pe piață care predau astfel de cursuri, înseamnă că există și cerere, iar eu confirm din punctul meu de vedere că există cerere și oamenii sunt dornici să facă o schimbare, să vorbească mai clar, să-și accepte propria voce.”

Ilinca primește o plăcere nespusă de la ceea ce face, iar rezultatele pe care le obțin cursanții săi o bucură nespus de mult. De asemenea, ea mai spune că, feedbackul are o importanță deosebită pentru dezvoltarea unei afaceri. Datorită feedbackului pe care îl primește, pe viitor, antreprenoarea planifică să rămână în acest domeniu, deși nu are, încă, un plan exact.

De asemenea, în cadrul interviului pentru Bani.md, Ilinca Avram a oferit câteva sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai bună:

  • să articulăm clar cuvintele, să nu le mâncăm;
  • să deschidem gura atunci când vorbim;
  • să verificăm cum se citesc corect cuvintele.

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie