Ministerul Sănătății, criticat de Maia Sandu pentru inacțiunile de combatere a variantei Delta a Covid

01 Iul. 2021, 10:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iul. 2021, 10:31 // Actual //  Otilia Cotruța

Șefa statului, Maia Sandu, a criticat inacțiunile celor de la Ministerul Sănătății privind noul pericol, ce ține de varianta Delta a coronavirusului, informează Realitatea.md. Ea s-a declarat îngrijorată de faptul că autoritățile din domeniul sănătății nu au venit cu un plan de acțiuni, pentru a preveni răspândirea pe teritoriul țării noastre a noii tulpini indiene a Covid-19.

„I-am spus secretarului de stat adus de PSRM să nu se ocupe de campania electorală a socialiștilor, ci să se ocupe de problema pandemică. Pentru că iată există și varianta Delta confirmată și în țările vecine. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică trebuie să se întrunească și trebuie să luăm decizii în acest sens”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

Și premierul Aureliu Ciocoi s-a declarat îngrijorat de faptul că tulpina indiană a Covid-19 se poate răspândi pe teritoriul țării noastre, scrie Realitatea.md.

„Tulpina Delta şi Delta Plus sunt mai agresive, vin cu efecte nocive pentru sănătate mult mai pronunţate decât tulpina iniţială de Covid-19.

Profit de această coazie să fac un apel către populaţie să se vaccineze cât mai rapid posibil şi să reuşim să acoperim un spectru cât mai larg al cetăţenilor noştri. Trebuie să fim pregătiţi inclusiv din perspectiva asigurării rezistenţei imunităţii cetățenilor noştri faţă de tulpinile astea noi, foarte agresive pentru cetăţenii în special nevaccinaţi”, a declarat Ciocoi în cadrul ședinței Executivului.

În acest sens, este de menționat faptul că 25 de persoane din Republica Moldova sunt suspectate că ar fi infectate cu varianta Delta a Covid-19. Este vorba despre moldoveni, care au fost în Rusia sau Marea Britanie. Cele 25 de probe au fost transmise către un laborator din Germania.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală