Moldindconbank, de 62 de ani alături de tine

01 Iul. 2021, 10:41
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
01 Iul. 2021, 10:41 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Moldindconbank, una dintre băncile de top din Republica Moldova, împlinește astăzi 62 de ani de la fondare. Instituția şi-a început activitatea la 1 iulie 1959, în calitate de filială a Stroibank, din URSS, iar acum este unul dintre liderii de pe piața bancară din țară și care oferă întreg spectrul de servicii calitative pentru clienții săi – persoane fizice și juridice.

Din martie 2019, investitor majoritar al Moldindconbank este compania „Doverie-Invest” din Bulgaria. Acum, investitorul european deține o cotă de participare de 77,73% din capitalul băncii.

”Avem o prezență importantă pe piață, o putere financiară demonstrată, confirmată de orientarea spre clienți și o echipă de profesioniști. Moldindconbank este banca lider în segmentul cardurilor bancare și a serviciilor de plată și deține cea mai mare rețea de sucursale, fapt care permite o interacțiune fructuoasă cu clienții. Acest lucru, alături de impulsul așteptat al tehnologiilor, va crește nu doar calitatea și viteza serviciilor oferite, dar și eficiența operațională a activității noastre. Anume acest lucru permite consolidarea poziției băncii în segmentul retail și a celei de lider la capitolul credite imobiliare”, a declarat Nikolay Borissov, preşedinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank.

Bancherul a precizat că instituția se va concentra în următorii ani pe tehnologii bancare digitale – includerea unor noi caracteristici aplicației mobile și stabilirea unui nou canal de comunicare cu clienții. Moldindconbank planifică să fie aproape de clienți nu numai la ghișeu, ci și în spațiul virtual, oferind acces convenabil și ușor la cele mai inovatoare servicii bancare.

”Ne-am propus să transformăm banca din interior, iar scopul nostru este ca anume clienții să ne identifice drept cea mai bună bancă din țară, cu servicii care le ușurează viața și activitatea, le economisesc banii și timpul. Acest lucru este posibil, în primul rând, datorită echipei de profesioniști. Profit de această ocazie și le mulțumesc pentru devotament, muncă impecabilă și spiritul prietenesc. Toate acestea ne fac mai puternici și mai eficienți, iar de câștigat vor avea, în primul rând, partenerii Moldindconbank, cei care au ales banca noastră”, a mai spus Nikolay Borissov.

P.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău