Regula NR.1 a inteligenței emoționale: te va ajuta să-ți crești considerabil vânzările

01 Iul. 2021, 10:29
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 10:29 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Inteligența emoțională (EQ) este definită de către cercetătorii ca având capacitatea de a „recunoaște, înțelege și gestiona propriile noastre emoții și de a recunoaște, înțelege și influența emoțiile celorlalți”.

Această superputere umană este aplicabilă în special dacă dezvoltați o afacere. Dar pentru cei care fac vânzări – indiferent dacă sunteți fondator sau într-un rol de vânzări – există o regulă EQ pe care trebuie să o aplicați pentru a reuși.

Regula: Iubiți ceea ce vindeți.

Nu toată lumea are capacitatea de a lucra sau de a trăi conform acestei reguli. Agenții de vânzări de pretutindeni nu adoră ceea ce vând, încă și mai mulți nu cred în produsul pe care îl vând.

De ce? Pentru că nu sunt pasionați. Pentru a vinde cu magia inteligenței emoționale, trebuie să iubești ceea ce vinzi, acest lucru va fi observat și de clienții tăi.

Warren Buffett este de acord

Legendarul investitor Warren Buffett înțelege cu siguranță această regulă, pentru că a spus odată:

„În lumea afacerilor, oamenii care au cel mai mare succes sunt cei care fac ceea ce iubesc”.

Aceasta este prima regulă a vânzării cu inteligență emoțională. Recompensele și avantajele financiare ale locului de muncă sunt secundare pentru a avea o dorință intrinsecă – din inimă – de a face în mod intenționat o diferență în viața clienților care cumpără produsul. Fiți pasionați – vindeți ceea ce vă place, iar banii vor veni singuri.

Încă o regulă

Vânzarea cu EQ mai are o regulă: Iubiți-vă clienții.

Nu toată lumea care își desfășoară activitatea în vânzări își iubește clienții. Mulți sunt departe de acest lucru. Profitul este adesea un produs secundar al tranzacțiilor rapide, nu al relațiilor pe termen lung. Fără valoare, fără scop, fără inimă.

Pentru cei cu un EQ ridicat, interacțiunea umană și emoțiile sunt cele mai importante pentru a vinde ceea ce vă place. Acest lucru oferă vânzătorului cu inteligență emoțională ridicată un avantaj clar pentru a interacționa, a înțelege și a influența clienții.

Empatia, o componentă a inteligenței emoționale, are rolul de a te ajuta să înțelegă și a evaluezi cu adevărat nevoile unui client.

Vânzătorii vor folosi empatia pentru a ghida interacțiunile autentice cu clienții lor pentru a ști cu adevărat ce simt.

Atunci când vă folosiți inteligența emoțională pentru a citi intuitiv replicile emoționale ale clientului dvs., ajungeți să construiți relații mai bune și să obțineți mai multe vânzări.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală