Mobiasbanca – OTP Group desemnată de către BERD „Cea mai activă bancă emitentă în 2020”

09 Iul. 2021, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
09 Iul. 2021, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Mobiasbanca – OTP Group a primit premiul pentru „Cea mai activă bancă emitentă din R. Moldova în anul 2020” în cadrul Programului BERD TFP – Trade Facilitation Programme.

Distincția, acordată în cadrul celei de-a 30-a Întâlniri Anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, recompensează performanțele Mobiasbanca – OTP Group în susținerea activității comerțului internațional de pe piața locală, într-un context fără precedent, cauzat de izbucnirea pandemiei, facilitând accesul companiilor locale pe piața internațională.

În cadrul ceremoniei de decernare Odile Renaud-Bassom, președintele EBRD, a felicitat instituțiile premiante „Voi conduceți căile de comerț internaționale care sunt atât de vitale pentru prosperitatea, creșterea și pacea la nivel global. Cunosc cât de mult ați lucrat în pofida contextului pandemice și știu că la sigur vom face față crizei.”

„Dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului internațional, precum Acreditive și Garanții Bancare este extrem de importantă pentru comunitatea de afaceri a țării, în special acum, fiind cele mai eficiente soluții pentru explorarea noilor piețe și diminuarea riscurilor comerciale aferente. Suntem onorați că am câștigat din nou prestigiosul premiu. Este o recunoaștere a rezultatelor muncii colegilor mei, o confirmare a angajamentelor pe care le-am luat pentru îmbunătățirea continua a experienței clienților și partenerilor noștri și mulțumim pe aceasta cale BERD pentru încrederea acordata de-a lungul anilor”, a declarat Elena Guzun, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Corporate Banking.

László Diósi, Președintele Comitetului Executiv – CEO, a sumat „Ar fi sincer să recunoaștem că stabilitatea noastră financiară este atu-ul acestor timpuri. Fapt care ne-a permis să răspundem cu agilitate nevoilor clienților, să mizăm pe eficiență în gestionare și să fim prudenți în anticiparea riscurilor. Parteneriatele cu instituțiile financiare internaționale ne-au permis să acoperim arealul de finanțări avantajoase și să intervenim cu soluții.”

Mobiasbanca – OTP Group oferă o gamă variată de instrumente supuse standardelor internaționale de reglementare prin care conferă încredere partenerilor de afaceri externi. Dezvoltând permanent cooperarea cu bănci și instituții financiare de renume mondial, banca își confirmă în continuare poziția de top în oferirea celor mai eficiente soluții pentru dezvoltarea comerțului extern.

Programul TFP al BERD promovează comerțul exterior către și din economiile în care BERD investește.  Până în prezent programul TFP a sprijinit peste 27.000 de tranzacții comerciale, însumând peste 22 miliarde EUR.

Beneficiați gratuit de consultarea cu privire la  instrumentele de facilitare a comerțului internațional, oferită de experții Mobiasbanca – OTP Group, apelând la 022 812 400/022 812 490 sau la adresa e-mail: tradefinance@mobiasbanca.md.

P.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie