Mobiasbanca – OTP Group desemnată de către BERD „Cea mai activă bancă emitentă în 2020”

09 Iul. 2021, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
09 Iul. 2021, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Mobiasbanca – OTP Group a primit premiul pentru „Cea mai activă bancă emitentă din R. Moldova în anul 2020” în cadrul Programului BERD TFP – Trade Facilitation Programme.

Distincția, acordată în cadrul celei de-a 30-a Întâlniri Anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, recompensează performanțele Mobiasbanca – OTP Group în susținerea activității comerțului internațional de pe piața locală, într-un context fără precedent, cauzat de izbucnirea pandemiei, facilitând accesul companiilor locale pe piața internațională.

În cadrul ceremoniei de decernare Odile Renaud-Bassom, președintele EBRD, a felicitat instituțiile premiante „Voi conduceți căile de comerț internaționale care sunt atât de vitale pentru prosperitatea, creșterea și pacea la nivel global. Cunosc cât de mult ați lucrat în pofida contextului pandemice și știu că la sigur vom face față crizei.”

„Dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului internațional, precum Acreditive și Garanții Bancare este extrem de importantă pentru comunitatea de afaceri a țării, în special acum, fiind cele mai eficiente soluții pentru explorarea noilor piețe și diminuarea riscurilor comerciale aferente. Suntem onorați că am câștigat din nou prestigiosul premiu. Este o recunoaștere a rezultatelor muncii colegilor mei, o confirmare a angajamentelor pe care le-am luat pentru îmbunătățirea continua a experienței clienților și partenerilor noștri și mulțumim pe aceasta cale BERD pentru încrederea acordata de-a lungul anilor”, a declarat Elena Guzun, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Corporate Banking.

László Diósi, Președintele Comitetului Executiv – CEO, a sumat „Ar fi sincer să recunoaștem că stabilitatea noastră financiară este atu-ul acestor timpuri. Fapt care ne-a permis să răspundem cu agilitate nevoilor clienților, să mizăm pe eficiență în gestionare și să fim prudenți în anticiparea riscurilor. Parteneriatele cu instituțiile financiare internaționale ne-au permis să acoperim arealul de finanțări avantajoase și să intervenim cu soluții.”

Mobiasbanca – OTP Group oferă o gamă variată de instrumente supuse standardelor internaționale de reglementare prin care conferă încredere partenerilor de afaceri externi. Dezvoltând permanent cooperarea cu bănci și instituții financiare de renume mondial, banca își confirmă în continuare poziția de top în oferirea celor mai eficiente soluții pentru dezvoltarea comerțului extern.

Programul TFP al BERD promovează comerțul exterior către și din economiile în care BERD investește.  Până în prezent programul TFP a sprijinit peste 27.000 de tranzacții comerciale, însumând peste 22 miliarde EUR.

Beneficiați gratuit de consultarea cu privire la  instrumentele de facilitare a comerțului internațional, oferită de experții Mobiasbanca – OTP Group, apelând la 022 812 400/022 812 490 sau la adresa e-mail: tradefinance@mobiasbanca.md.

P.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală