Moldindconbank a oferit daruri în prag de Revelion pentru două surori imobilizate la pat

29 Dec. 2022, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Dec. 2022, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

În perioada sărbătorilor de iarnă, echipa Moldindconbank a mers cu daruri la surorile Vera și Alexandra Simion din Sireți, Strășeni. Femeile sunt imobilizate la pat de la vârsta de 16 ani și petrec aproape tot timpul în casă, așa că au fost surprinse de vizită, dar și de cadouri.

Donația oferită de Moldindconbank constă dintr-o mașină de spălat, ceainic electric, produse de uz casnic, de igienă personală, dar și alimente.

„Am primit un mesaj de la sătenii din Sireți, cărora nu le este indiferentă soarta oamenilor cu nevoi speciale și care ne-au descris cu lux de amănunte viața celor două surori. E o istorie care ne-a mișcat profund și am decis că este datoria noastră morală să le ajutăm. În acest mod, am vrut să le arătăm că nu sunt singure, să le ușurăm grijile cotidiene și să le aducem sărbătoare în casă”, a menționat directorul Sucursalei Strășeni a Moldindconbank, Andrian Plămădeală.

Primarul satului Sireți, Leonid Boaghi, a mulțumit reprezentanților Moldindconbank pentru ajutorul oferit surorilor Simion. ”Ambele sunt imobilizate la pat, dar și în astfel de condiții dau dovadă de tărie de caracter. Femeile caută modalități să confecționeze diferite obiecte handmade, de exemplu mărțișoare, de vânzare, ca să mai câștige pentru existență”, a povestit primarul.

Pentru Moldindconbank, responsabilitatea socială este parte a filozofiei de activitate, pentru a promova valori de solidaritate, conform practicilor europene.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău