Moldova a încheiat la egalitate cu Albania. Meciul, susținut în tribune de către echipa Moldindconbank

18 Nov. 2023, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Nov. 2023, 16:07 // Actual //  Lupu Eduard

Un sfârșit de săptămână senzațional pentru suporterii echipei naționale de fotbal a Moldovei, care a încheiat la egalitate meciul de fotbal cu Albania și a făcut încă un pas uriaș spre Campionatul European 2024. Partida s-a finalizat cu scorul de 1-1.

Echipa Moldindconbank, care a urmărit din tribune meciul, a scandat împreună cu toți suporterii „Hai, Moldova!”.

„Moldindconbank este partenerul de încredere Federației Moldovenești de Fotbal și un susținător înflăcărat al Naționalei. A fost o confruntare grea, dar am fost siguri că fotbaliștii noștri vor reuși să atingă această performanță incredibilă. Am trăit aici emoții de nedescris și ne bucurăm că am urmărit, împreună cu mii de suporteri, cum selecționata a scris istorie în fotbalul moldovenesc. Suntem mândri de echipa Moldovei!”, a declarat Alexander Picker, Președintele Moldindconbank.

Rezultatul de egalitate a fost atins prin golul lui Vladislav Baboglo.

Fanii prezenți pe stadionul Zimbru din Chișinău au avut parte de mai multe surprize și cadouri din partea Moldindconbank și Mastercard. Totodată, aici a fost amenajată o zonă foto cu SelfieBox – un adevărat generator de amintiri colorate.

Următorul meci în cadrul preliminariilor Campionatului European va avea loc pe 20 noiembrie. Moldova se va duela cu Cehia. Partida se va disputa pe stadionul Andrův din orașul Olomouc (Cehia).

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău