Motivul incredibil pentru care bucătarul lui Putin vrea să cucerească Bahmutul

08 Ian. 2023, 09:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Ian. 2023, 09:07 // Actual //  Lupu Eduard

Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgeni Prigojin, a declarat sâmbătă că doreşte ca forţele sale şi armata rusă să captureze micul oraş Bahmut din estul Ucrainei, deoarece acolo sunt „oraşe subterane”, unde pot sta trupe şi tancuri, reatează Reuters.

Efortul rusesc de peste cinci luni de a încerca să captureze Bahmut i-a nedumerit pe unii analişti militari occidentali care au spus că pierderile grele suferite de partea rusă şi faptul că Ucraina şi-a construit linii defensive pentru a se întoarce în apropiere înseamnă că orice victorie rusă acolo., dacă se întâmplă, ar fi una cu pre multe costuri..
Evgheni Prigojin a explicat sâmbătă în detaliu de ce a considerat că ar fi semnificativă capturarea oraşului.

„Cireasa de pe tort este sistemul minelor Soledar şi Bahmut, care este de fapt o reţea de oraşe subterane. Nu numai (are capacitatea de a ţine) un grup mare de oameni la o adâncime de 80-100 de metri, ci şi tancuri, iar vehiculele de luptă ale infanteriei se pot deplasa de asemenea”, a spus el.

Prigojin, care probabil că şi-ar vedea capitalul politic la Moscova îmbunătăţit dacă Bahmut ar cădea, având în vedere rolul mercenarilor Wagner în luptele de acolo, a spus că stocurile de arme au fost depozitate în complexele subterane încă din Primul Război Mondial.

El face referire la vastele mine de sare şi alte mine din zonă, care conţin mai mult de 160 de kilometri de tuneluri şi o sală vastă subterană care a găzduit meciuri de fotbal şi concerte de muzică clasică în vremuri mai paşnice.

Un oficial de la Casa Albă a declarat joi că Washingtonul credea că Prigojin vrea să preia controlul asupra minelor de sare şi gips din zonă din motive comerciale. Nu a făcut nicio menţiune despre presupusa lor utilizare militară subterană.

Prigojin, care este sancţionat în Occident, a menţionat alte avantaje ale capturării Bahmut, numindu-l „un centru logistic serios” cu fortificaţii defensive unice.

El a făcut comentariile pe canalul Telegram al serviciului său de presă, în timp ce focurile de armă au răsunat pe străzile aproape pustii ale oraşului Bahmut sâmbătă, în ciuda unei încetări a focului ruse autodeclarate pentru a marca Crăciunul ortodox.

Un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean al apărării a declarat că oraşul Soledar, care se află în apropiere de Bahmut şi găzduieşte o mină de sare, este încă sub controlul ucrainei, în ciuda a ceea ce el a descris drept atacuri aprige ale Rusiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău