Motorul unei aeronave AirMoldova a fost lovit de o pasăre! Avionul s-a întors pe aeroportul din Tel Aviv

28 Iul. 2022, 16:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2022, 16:47 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Aeronava Companiei aeriene Air Moldova care opera cursa 9U 548 TEL AVIV – Chișinău s-a întors pe aeroportul din Tel Aviv din cauza unei probleme tehnice. Mai exact, motorul avionului a fost lovit de o pasăre. Astfel, pasagerii vor ajunge cu întârziere la Chișinău. Incidentul va afecta și alte zboruri.

Compania a revenit pe aeroportul din Tel Aviv pentru verificări suplimentare. Pasagerii aeronavei vor ajunge la Chișinău imediat cum va fi posibil.

„După 22 de minute de zbor, motorul aeronavei a fost lovit de o pasăre, astfel echipajul a solicitat revenirea pe aeroport pentru verificări tehnice suplimentare. Aeronava a aterizat în siguranță, atât pasagerii cât și echipajul sunt bine, nimeni nu a avut de suferit. Pasagerii vor fi transportați spre Chișinău în cel mai apropiat timp posibil.”

Compania anunță că incidentul va afecta zborul spre și din Paris 9U283/ 9U284 care urma să fie operat cu aceeași aeronavă.

În acest context, pasagerii curselor 9U283/ 9U284 Chișinau-Paris-Chișinău sunt rugați să verifice adresa electronică și să urmeze instrucțiunile. Pasagerii pot beneficia de opțiunile propuse de companie sau pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului.

Amintim că, Air Moldova a anulat zborul spre Londra de astăzi, 28 iulie, și a anunțat despre operare cu întârziere a altor trei curse din cauza alertelor frecvente cum bombă de la aeroport. De asemenea, FlyOne a anunțat despre reținerea unor curse pentru ziua de astăzi.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău