Multe locuri de muncă disponibile, dar puțini doritori! Salariile ajung și la 50 mii de lei

18 Iun. 2024, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2024, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante, conform declarațiilor agenților economici. Aceste locuri de muncă sunt selecționate pe baza ofertelor și cerințelor pieței muncii, oferind salarii competitive.

Compania OZKA CONSTRUCTION SRL din Hîncești oferă un salariu de 50.000 lei pentru poziția de geodez-șef în construcția de drumuri. Candidații trebuie să verifice actele geodezice, să înregistreze documentele legate de geodezie și să proiecteze drumurile. Compania mai oferă salarii între 40.300 și 43.200 lei pentru pozițiile de maistru în construcția de drumuri și mecanic auto.

BAUTEX COMPOSITES SRL din Strășeni oferă un salariu de 35.000 lei pentru poziția de tehnolog-șef, responsabil de asigurarea controlului producerii și ajustarea regimului tehnologic.

TEHNO MS SRL din Chișinău angajează operatori call centru, oferind salarii între 15.000 și 30.000 lei. Angajații vor promova și vinde produsele companiei, vor consulta clienții și vor recepționa comenzile.

ARTDOCK COMPANY SRL din Chișinău oferă salarii între 13.700 și 30.000 lei pentru redactori traducători care cunosc limba engleză și limba rusă, responsabili de traducerea jocurilor video.

CAMPEN-COM SRL din Chișinău angajează tâmplari cu salarii între 12.000 și 30.000 lei, care vor participa la realizarea mobilei din lemn masiv.

VICTIANA SRL din Chișinău oferă salarii între 17.000 și 29.000 lei pentru managerii de vânzări și relații cu clienții, responsabili de consultarea clienților și gestionarea creanțelor întreprinderii.

SERVICIUL MEDICAL AL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE din Chișinău angajează medici specialiști (radiolog și imagist) cu salarii de 27.450 lei, și medici de familie cu salarii de 24.500 lei.

Aceste oportunități de angajare reflectă cererea crescută pentru profesioniști calificați în diverse domenii și oferă salarii competitive pentru a atrage și menține talentele pe piața muncii din Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Sept. 2024, 16:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2024, 16:25 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Liderul de anul trecut, Gazprom, cea mai mare companie de gaze din Rusia, nu doar că și-a pierdut poziția de frunte în 2024, dar nici măcar nu a reușit să intre în primele 100 de companii. Pentru prima dată în 25 de ani, Gazprom a încheiat anul 2023 cu o pierdere de 629 de miliarde de ruble, în contrast cu profitul de 1,23 trilioane de ruble obținut cu un an înainte. Conform unui raport intern destinat conducerii companiei, se estimează că exporturile de gaze nu vor reveni la nivelurile anterioare în următorii zece ani, iar până în 2035, volumul exporturilor va fi în medie de doar 50-75 miliarde de metri cubi pe an, aproximativ o treime din volumul de dinaintea invaziei Rusiei în Ucraina.

Principala cauză a pierderilor Gazprom a fost scăderea drastică a producției de gaze și a livrărilor către Europa, cauzată de sancțiunile impuse Rusiei în urma atacului asupra Ucrainei. În 2023, producția de gaze a companiei s-a redus la 404 miliarde de metri cubi, cel mai mic nivel din 1990. Exporturile au atins doar 69 de miliarde de metri cubi, cel mai scăzut nivel din 1985. Către Europa au fost livrate doar 28 de miliarde de metri cubi de gaze, echivalentul nivelurilor de la sfârșitul anilor 1970. Cota Gazprom pe piața europeană s-a redus de trei ori, de la 45% la 15%.

În contextul scăderii livrărilor rusești, Azerbaidjanul își crește exporturile de gaze către Europa, înlocuind Rusia pe o piață unde aceasta a dominat timp de aproape jumătate de secol. Începând cu 1 august, gazele din câmpul Shah Deniz din Marea Caspică au început să fie livrate în Slovenia. Anterior, Azerbaidjanul a început să livreze gaze către Italia, Grecia, Bulgaria, România, Ungaria și Serbia. În plus, Azerbaidjanul exportă gaze în Georgia și Turcia. În 2024, doar Ungaria, Slovacia și Austria vor mai primi gaze rusești prin conducte.

Pe 13 septembrie, s-a anunțat că unul dintre ultimii clienți majori ai Gazprom din Uniunea Europeană, compania austriacă Wien Energy GmbH, va înceta complet achizițiile de gaze rusești începând cu 2025. Compania, care furnizează energie pentru peste 2 milioane de consumatori din Viena și împrejurimi, a încheiat contracte pentru livrări de gaze din Africa de Nord, Marea Nordului și pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (GNL), acoperind astfel 12% din necesarul Austriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău