Nantoi i-a făcut praf pe socialiști: Nu putem permite ca arma de exterminare a creierilor să fie aplicată în Moldova

07 Apr. 2022, 16:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2022, 16:39 // Actual //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat de la tribuna Parlamentului că la 24 februarie toată lumea civilizată a fost șocată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Or, noi suntem martorii celei mai mari catastrofe umanitare cu milioane de oameni strămutați.

Fiacre al doilea copil a fost afectat. Scopul acestei invazii urmărește îngenunchierea Ucrainei. Cum de a devenit posibili acest lucru? Prin canalele tv utilizate. Acestea devin arma exterminării în masă. Propagandă care promovează ura în societate. La aceste posturi tv nu veți auzi cuvântul mir (pace n.r). Aceste canale creează o lume paralelă bazată pe minciună mai ceva decât își închipuia Goebbels”, a comentat Nantoi proiectul de lege care prevede securizarea spațiului informațional, care s-a dezbătut în Legislativ mai bine trei ore

Potrivit lui Nantoi, scopul adoptării legii nu este de a interzice ceva, ci de a proteja cetățenii, statul demnitatea umană, buna înțelegere și pacea în Republica Moldova. Nu avem dreptul să permitem ca arma de exterminare în  masă a creierelor să fie aplicată în Moldova. Deci să votăm pentru pace.

Socialiștii s-au arătat indignați față de respectivul proiect de lege și în semn de protest au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Legea spune că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) urmează să fie împuternicit cu noi responsabilități în elaborarea și implementarea un sistem de măsuri orientate spre descoperirea, prevenirea și contracararea acțiunilor care, conform Concepției securității informaționale a Republicii Moldova, reprezintă amenințări la adresa securității informaționale și anume cum ar fi dezinformarea, manipularea și diseminarea informațiilor false.

Legea, care a fost vată în prima lectură prevede amenzi între 25 mii de lei și 100 mii de lei pentru cei care o vor încălca.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău