Nike utilează piele vegană de ananas în colecțiile sale: vara aceasta tocmai a devenit mai dulce

24 Iun. 2021, 09:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 09:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Noua colecție Nike Pineapple Happy își reimaginează stilurile clasice, inclusiv Air Force 1, în culori de vară distractive, cu accente de piele de ananas.

Marca atletică Nike tocmai a oferit stilului său de pantofi Air Force 1 un model de piele vegană cu ajutorul Piñatex, o alternativă din piele făcută din frunze de ananas. Noul stil Air Force 1 face parte din colecția Happy Pineapple de la Nike, care oferă și versiuni reinventate ale stilurilor Air Max 90, Air Max 95 și Air Zoom Type. Pentru stilul Happy Pineapple Air Force 1, Nike a renunțat la partea superioară din piele în favoarea pânzei și a folosit Piñatex pentru a crea pictograma și logo-ul Nike. Restul pantofului are materiale pe bază de plută. Pielea vegană a inspirat și plasturele de ananas fixat pe limba pantofului.

„Vara aceasta tocmai a devenit mai dulce. Nike își îmbină siluetele inovatoare cu nuanțe suculente și detalii inteligente, aducând un omagiu unei capse de vară – ananasul ”, a transmis Piñatex pe rețelele de socializare.

„Piñatex a fost folosit pe modelele emblematice ale mărcii în părți cheie ale pantofului, împreună cu alte materiale durabile, cum ar fi pluta.”

Noua colecție este disponibilă în mai multe culori – inclusiv „Green Glow” și „Coconut Milk” – prin intermediul aplicației SNKRS de la Nike.

De la lansare, Piñatex a devenit o alternativă vegană populară utilizată de peste 1.000 de mărci, inclusiv marca de modă Hugo Boss, retailerul H&M și lanțul de hoteluri Hilton Hotels – care au folosit materialul în locul pielii de animale atunci când a echipat prima sa suită complet vegană în Londra.

Anul trecut, marca concurentă Reebok a lansat adidașii Forever Floatride GROW, fabricate în întregime din plante, inclusiv o talpă intermediară din fasole de ricin, o parte superioară pe bază de copac de eucalipt și o talpă din arbori de cauciuc și o șosetă din BLOOM – o bază pe alge material.

În aprilie, marca atletică Adidas a intrat și ea în jocul de piele pe bază de plante când a dezvăluit Mylo Stan Smith, o versiune vegană a adidașilor săi iconici Stan Smith, confecționați din piele pe bază de ciuperci. Conceptul de pantofi a fost realizat în parteneriat cu Bolt Threads, care a furnizat Mylo – piele vegană confecționată din miceliu, sistemele radiculare de ciuperci cu creștere rapidă. În timp ce conceptul de pantof era doar pentru spectacol, Adidas lucrează pentru a lansa o versiune comercială a lui Mylo Stan Smith în viitorul apropiat.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală