Nike utilează piele vegană de ananas în colecțiile sale: vara aceasta tocmai a devenit mai dulce

24 Iun. 2021, 09:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 09:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Noua colecție Nike Pineapple Happy își reimaginează stilurile clasice, inclusiv Air Force 1, în culori de vară distractive, cu accente de piele de ananas.

Marca atletică Nike tocmai a oferit stilului său de pantofi Air Force 1 un model de piele vegană cu ajutorul Piñatex, o alternativă din piele făcută din frunze de ananas. Noul stil Air Force 1 face parte din colecția Happy Pineapple de la Nike, care oferă și versiuni reinventate ale stilurilor Air Max 90, Air Max 95 și Air Zoom Type. Pentru stilul Happy Pineapple Air Force 1, Nike a renunțat la partea superioară din piele în favoarea pânzei și a folosit Piñatex pentru a crea pictograma și logo-ul Nike. Restul pantofului are materiale pe bază de plută. Pielea vegană a inspirat și plasturele de ananas fixat pe limba pantofului.

„Vara aceasta tocmai a devenit mai dulce. Nike își îmbină siluetele inovatoare cu nuanțe suculente și detalii inteligente, aducând un omagiu unei capse de vară – ananasul ”, a transmis Piñatex pe rețelele de socializare.

„Piñatex a fost folosit pe modelele emblematice ale mărcii în părți cheie ale pantofului, împreună cu alte materiale durabile, cum ar fi pluta.”

Noua colecție este disponibilă în mai multe culori – inclusiv „Green Glow” și „Coconut Milk” – prin intermediul aplicației SNKRS de la Nike.

De la lansare, Piñatex a devenit o alternativă vegană populară utilizată de peste 1.000 de mărci, inclusiv marca de modă Hugo Boss, retailerul H&M și lanțul de hoteluri Hilton Hotels – care au folosit materialul în locul pielii de animale atunci când a echipat prima sa suită complet vegană în Londra.

Anul trecut, marca concurentă Reebok a lansat adidașii Forever Floatride GROW, fabricate în întregime din plante, inclusiv o talpă intermediară din fasole de ricin, o parte superioară pe bază de copac de eucalipt și o talpă din arbori de cauciuc și o șosetă din BLOOM – o bază pe alge material.

În aprilie, marca atletică Adidas a intrat și ea în jocul de piele pe bază de plante când a dezvăluit Mylo Stan Smith, o versiune vegană a adidașilor săi iconici Stan Smith, confecționați din piele pe bază de ciuperci. Conceptul de pantofi a fost realizat în parteneriat cu Bolt Threads, care a furnizat Mylo – piele vegană confecționată din miceliu, sistemele radiculare de ciuperci cu creștere rapidă. În timp ce conceptul de pantof era doar pentru spectacol, Adidas lucrează pentru a lansa o versiune comercială a lui Mylo Stan Smith în viitorul apropiat.

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău