Noi soluții pentru afaceri, create de maib! Descoperiți creditul pentru finanțarea cheltuielilor de afaceri non–Agro

19 Feb. 2025, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Feb. 2025, 12:32 // Actual //  bani.md

La maib, înțelegem provocările cu care se confruntă antreprenorii și oportunitățile care le lipsesc. Tocmai de aceasta, continuăm să creăm soluții de finanțare adaptate nevoilor companiilor, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale.

Acum, companiile care aleg creditele cu grafic de plată în anuități (rate egale) pot beneficia  de un termen de rambursare extins, de până la 60 de luni, în funcție de specificul activității și planurile de dezvoltare, această facilitate fiind disponibilă pentru sume de până la 3 500 000 lei, cu posibilitatea accesării fără gaj.

Opțiunea dată de finanțare este disponibilă pentru o gamă largă de afaceri din diverse domenii, precum:

  • comerț – produse alimentare, îmbrăcăminte, produse farmaceutice, electrocasnice, etc.;
  • industrie prelucrătoare – fabricarea produselor alimentare, textile, articole de îmbrăcăminte, prelucrarea lemnului, etc.;
  • transport – extinderea flotei, modernizarea vehiculelor, etc.;
  • HoReCa – deschiderea sau modernizarea restaurantelor și cafenelelor, etc.;
  • tipărituri – echipamente pentru producția materialelor tipărite, etc.;
  • alte domenii non-agro.

Creditele maib oferă suport pentru acoperirea cheltuielilor de afaceri curente, precum achiziția de stocuri, modernizarea echipamentelor sau extinderea activităților, cu excepția întreprinderilor nou-create, pentru care sunt disponibile alte soluții financiare, adaptate etapelor inițiale ale dezvoltării.

Creditele cu termen de până la 60 de luni și grafic de plată în anuități (rate egale) oferite de maib oferă următoarele aventaje:

  • flexibilitate financiară – termenul extins de rambursare permite gestionarea mai eficientă a fluxului de numerar al companiei;
  • accesibilitate – documentația simplificată și procesul rapid de aprobare reduc timpul necesar obținerii finanțării;
  • dobânzi convenabile – soluții financiare avantajoase adaptate specificului fiecărui sector de activitate;
  • consultanță profesională – echipa de experți maib oferă suport personalizat în alegerea celei mai potrivite soluții de finanțare.

Acum puteți obține un credit la orice sucursală maib sau online, urmând câțiva pași simpli:

  • completați cererea de credit online, accesând maib.md;
  • coordonați toate detaliile de la distanță cu reprezentanții maib (prin telefon, email), după care veți primi oferta preliminară pe email;
  • aplicați semnătura electronică și obțineți creditul rapid și ușor.

Accesați creditul pentru mijloace circulante pentru finanțarea cheltuielilor de afaceri (non–Agro) de la maib și faceți primul pas către realizarea potențialului afacerii dvs. prin transformarea ideilor în realitate și atingerea celor mai ambițioase obiective.

Maib – unim eforturi, dezvoltăm afaceri

Realitatea Live

20 Feb. 2025, 16:01
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
20 Feb. 2025, 16:01 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Elvira Nabiullina, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, a declarat că este prematur să se vorbească despre ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei sau despre revenirea sistemelor internaționale de plată Visa și Mastercard pe piața rusă. Potrivit acesteia, nu participă la negocieri privind anularea restricțiilor, iar sistemele de plată nu au contactat Banca Centrală în legătură cu reluarea activității lor în Rusia, scrie interfax.ru.

În cadrul unei declarații, Nabiullina a subliniat că Banca Centrală nu include în prognozele sale de bază scenarii legate de încheierea războiului din Ucraina. „Actualizăm prognozele de patru ori pe an, în funcție de informațiile disponibile. În prezent, considerăm prematur să includem în prognoza de bază posibilele consecințe ale unei soluționări a conflictului militar. Vom monitoriza evoluția situației”, a precizat guvernatoarea.

Totodată, Nabiullina a promis continuarea discuțiilor cu guvernul privind mecanismele de deblocare a activelor rusești înghețate în străinătate. Ea a calificat drept „absolut nedreaptă” înghețarea activelor investitorilor privați care nu sunt sub incidența sancțiunilor. Potrivit acesteia, în 2023 autoritățile au reușit să deblocheze aproximativ 570 de miliarde de ruble sub formă de valori mobiliare și plăți de cupoane, de care au beneficiat 1,5 milioane de investitori ruși.

Anterior, Anatoli Aksakov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Piața Financiară, a afirmat că Visa și Mastercard ar putea reveni în curând pe piața rusă, deoarece „au pierdut un mare segment de piață” și ar fi interesate să revină pe fondul negocierilor dintre Rusia și SUA privind încheierea războiului din Ucraina. Totuși, Aksakov a adăugat că rușii s-au adaptat deja la noile servicii, precum sistemul național de plăți „Mir” și sistemul de plăți rapide (SPB), care și-au demonstrat eficiența tehnologică.

Visa și Mastercard și-au suspendat activitatea în Rusia în primăvara anului 2022, ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. În urma acestei decizii, mulți cetățeni ruși au început să deschidă conturi bancare în țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI) pentru a putea folosi carduri bancare în străinătate. Unul dintre principalele hub-uri pentru acest „turism bancar” a fost Kazahstanul, unde, în doar două luni din 2022, rușii au emis 50,7% din numărul total de carduri bancare pentru acel an.

Surse diplomatice citate de The Moscow Times au precizat că Rusia a solicitat în cadrul negocierilor cu SUA deblocarea activelor de stat înghețate și relaxarea sancțiunilor. Moscova urmărește, printre altele, accesul la cele 6 miliarde de dolari înghețate în SUA, investiții ale Băncii Centrale în active denominate în dolari înainte de începerea războiului. Kirill Dmitriev, șeful Fondului Rus de Investiții Directe, a sugerat că unele companii străine ar putea reveni pe piața rusă în al doilea trimestru al anului 2025.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală