O celulă ar putea deveni tratament universal împotriva cancerului. Cum a fost descoperită

03 Mai 2021, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mai 2021, 18:00 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Au fost create primele celule T artificiale, care sunt un fel de soldați microscopici, gata să lupte împotriva tumorilor canceroase. Descoperirea a fost făcută în laboratoarele din China și este extrem de importantă.

Până acum, celulele de tip T erau utile doar în cazul cancerului de sânge. Cele create de chinezi luptă și împotriva tumorilor solide, fără să afecteze țesutul sănătos. Iar ce te va bucura cel mai tare este că sunt eficiente și împotriva COVID, atât acestea, cât și cele naturale, scrie Aleph News.

Celulele T au fost identificate în Statele Unite, în 2008, la supravieţuitori ai gripei spaniole din 1918. Un studiu din Finlanda a arătat că imunitatea dată de aceste celule după infectarea cu SARS-Cov-2 este mai puternică decât cea dată de anticorpi.

Iar un studiu din Marea Britanie a arătat că membri ai familiilor unor foşti bolnavi de Covid-19 le aveau, fără să fi fost testaţi pozitiv.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică pe pagina de Facebook prețurile afișate la Piața Centrală la fructe, legume, verdeață, dar și legume. Astăzi, prețurile la cireșe și căpșuni au scăzut. De exemplu un kilogram de cireșe poate fi cumpărat și cu 8 lei pentru un kilogram, iar căpșunii cu 15 lei pe kilogram.

De câteva zile au apărut în vânzare și primele caise. Astăzi, un kilogram de caise costă 25 de lei. De asemenea, în vânzare sunt și păstăi, prețul cărora diferă în funcție de sort. Un kilogram de castraveți se vinde cu 8 lei, iar prețul roșiilor variază.