Octombrie Roz. Echipa maib a alergat pentru promovarea prevenției cancerului mamar

28 Oct. 2021, 18:09
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
28 Oct. 2021, 18:09 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Fundița roz prinsă la piept, energia pozitivă, zâmbetele largi și încălțămintea sportivă au fost accesoriile de nelipsit pentru comunitatea maib Activ la Superlativ, care a alergat pe traseele pitorești de la Orheiul Vechi, în contextul campaniei mondiale „Octombrie Roz” de conștientizare și prevenție a cancerului mamar.

Prin acest gest, membrii comunității au manifestat susținere și solidaritate față de femeile care luptă cu această maladie. Printre cei 30 de alergători maib a fost și Andrei Urzîca, Consilier relații clienți în cadrul Sucursalei Mihai Eminescu. Pentru el, cursele de alergare au devenit deja o obișnuință, însă a parcurs în premieră o distanță în susținerea unei cauze nobile.

„Motivația mea pentru a mă alătură cursei de 10 km a fost de a-mi demonstra că pot mai mult decât cei 5 km parcurși la Maratonul Chișinău și… am reușit. Energie și forță mi-au oferit colegii cu care am parcurs această distanță împreună, din pasiunea față de alergat și bucuria de a petrece timpul și în afara birourilor. Pentru mine este doar începutul unor astfel de alergări în susținerea unor cauze sociale, dar nu și ultima. Îi îndemn pe toți să creadă în forțele proprii: aleargă pentru că TU POȚI!”.

Cursa neobișnuită a fost parcursă și de Cristina Dolgaia, Specialist principal controlling. Pentru Cristina, participarea în cadrul evenimentelor sociale nu este o premieră. Un gest mărinimos de curaj și solidaritate l-a făcut și în 2017, atunci când a donat cosița pentru confecționarea perucilor destinate femeilor care trăiesc consecințele tratamentelor pentru cancerul mamar.

„M-am simțit minunat cu colegii, așa gen de evenimente consolidează extrem de mult echipa și îți provoacă un respect special față de angajator. Te face să te simți mândru că faci parte din cea mai mare și puternică echipa bancară din țară care, pe lângă profesionalismul incontestabil, dă dovadă de poziție civică, de o mărinimie deosebită și o arzătoare dorință de a face ca lumea să devină mai bună, în cazul dat prin a susține femeile care luptă sau au învins cancerul mamar. Nici de această dată maib nu a rămas indiferent. Mă bucur că valorile mele personale coincid cu cele ale băncii în care muncesc. Asta mă fidelizează și mai mult ca angajat”.

Luna octombrie este dedicată la nivel mondial conștientizării și prevenției cancerului la sân – cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor. Totuși, această maladie a fost declarată curabilă (vindecabilă) de Organizația Mondială a Sănătății în condițiile vigilenței sporite din partea pacienților și angajaților medicali, accesului la serviciile de screening, diagnostic precoce și tratament.

În acest sens, în perioada octombrie – noiembrie, maib în parteneriat cu o clinică privată din capitală oferă angajaților băncii o consultație primară gratuită la medicul mamolog.

Luna privind conștientizarea cancerului mamar a fost declarată în 1985 de Societatea Americană a Cancerului, stabilită prin convenție internațională și susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Fii responsabil – ai grijă de sănătatea ta!

Despre maib

Prin politica sa de responsabilitate socială corporativă și comunitățile interne, maib investește în proiecte sociale şi în susţinerea cauzelor nobile. Comunitatea Activ la Superlativ, care recent a împlinit 2 ani de la fondare, promovează spiritul sportiv, modul activ de viață și contribuie la popularizarea sportului. Membrii Activi la Superlativ participă constant la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” și altele. Suntem convinși că implicarea face diferența și împreună putem contribui la fortificarea unei societăți mai bune.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău