Oportunitate de investiție cu o nouă emisiune de obligațiuni corporative de la maib

05 Nov. 2024, 11:10
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Nov. 2024, 11:10 // Actual //  bani.md

Maib informează despre încă o oportunitate de a transforma economiile tale în investiții inteligente printr-o nouă emisiune de obligațiuni corporative din cadrul programului doi, disponibilă începând cu 31 octombrie. Obligațiunile din cadrul celei de-a noua subscrieri sunt de clasa a VI-a, cu o marjă de +1%, iar rata cuponului pentru primul an este de 4,42%.

Ce este important să știi despre obligațiuni corporative

  • subscrierea durează doar 20 de zile calendaristice
  • sunt disponibile atât pentru persoanele fizice rezidente, cât și nerezidente în Republica Moldova
  • pot fi contractate prin depunerea unei cereri la orice sucursală maib sau direct la sediul central maib park
  • în cadrul unei emisiuni pot fi contractate minim 1 și maxim 5000 de obligațiuni, fiecare cu o valoare nominală de 20.000 de lei
  • durata de circulație a obligațiunilor este de 3 ani, cu o rată flotantă a cuponului pe parcursul acestei perioade.

Investițiile în obligațiuni corporative reprezintă o opțiune solidă pentru gestionarea eficientă a economiilor, oferind o serie de beneficii pe termen mediu și lung.

Avantajele obligațiunilor corporative de la maib

  • sunt o sursă suplimentară de venituri
  • rata dobânzii este lunară timp de 3 ani și este mai avantajoasă decât alte instrumente de economisire, datorită marjei competitive
  • tranzacționarea acestora se face prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei
  • pot fi utilizate drept gaj în anumite situații
  • investitorii își pot retrage fondurile printr-o cerere simplă depusă în orice sucursală maib

Pentru mai multe informații despre această oportunitate de investiție, accesează pagina maib.md sau consultă Prospectul de ofertă publică. De asemenea poți lăsa o cerere online direct pe pagina maib și te vom contacta în scurt timp. Totodată, ține cont că, potrivit Codului Fiscal, veniturile din dobânda obținută reprezintă o sursă de venit impozabilă.

Investește cu încredere în viitorul tău și al familiei tale, alegând obligațiunile corporative de la maib.

Tu conduci. maib

Realitatea Live

05 Nov. 2024, 12:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
05 Nov. 2024, 12:14 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

În viața financiară a oricărei persoane, pot apărea situații de criză, iar dacă în acest context mai există și credite de plătit, este esențial să se elaboreze un plan urgent de ieșire din criză, conform recomandărilor Băncii Naționale a Moldovei. Există numeroase cauze care pot face imposibilă plata unui credit, inclusiv șomajul, accidentele sau scăderea veniturilor. De asemenea, creșterea dobânzilor și a altor cheltuieli familiale pot agrava situația financiară, făcând plata ratelor lunare extrem de dificilă.

Băncile analizează amănunțit situația financiară a clienților înainte de a acorda un credit, dar nu pot anticipa toate circumstanțele neprevăzute, cum ar fi crizele economice sau sociale. În fața unor dificultăți financiare, este important ca debitorii să monitorizeze atent inflația și să fie conștienți de impactul acesteia asupra ratelor de credit.

Când se confruntă cu probleme financiare, primul pas recomandat este contactarea băncii. Este esențial ca măsurile de remediere să fie solicitate înainte ca creditul să devină restant. Restructurarea creditului poate fi o soluție, dar procesul necesită timp și implicare.

Specialiștii BNM subliniază că, în cazul în care dificultățile sunt temporare, reducerea cheltuielilor curente și căutarea unor soluții de finanțare temporară, precum împrumuturi de la familie sau prieteni, pot ajuta. Pe de altă parte, dacă problemele financiare sunt persistente, vânzarea unor bunuri mai puțin esențiale pentru a genera lichidități și achitarea anticipată a unei părți din credit pot fi măsuri eficiente.

În ultimele luni, Banca Națională a observat o creștere a cazurilor în care debitorii întâmpină dificultăți în plata ratelor. Este crucial ca persoanele afectate să nu aștepte un miracol și să evite să ia credite suplimentare care ar putea agrava și mai mult situația. În schimb, trebuie să analizeze bugetul, să exploreze opțiuni de venit suplimentar, să consulte specialiști financiari și să colaboreze activ cu instituția financiară pentru a găsi soluții viabile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău